Korte trajecten - Wil je kennismaken met onze manier van werken? Dan kan het volgen van een kort traject een goed idee zijn. Regelmatig bieden wij blokken van 4 lessen aan met verschillende thema's. De korte trajecten worden gegeven in groepjes van 3 honden. Een enkele keer bestaat de groep uit 4 honden, bijvoorbeeld wanneer mensen zich samen aanmelden of het geen belemmering vormt voor het leertraject van de andere honden. Aanmelden voor een traject kan via het onderstaande contactformulier. Staat er nog geen datum in de agenda maar heb je interesse in één of meerdere van de blokken? Meld je dan ook aan via het formulier, wij nemen contact op voor de eerst volgende mogelijkheid. Let op: onze mails kunnen in de spam komen. Kijk dus altijd daar wanneer je een aanmelding aan ons hebt gedaan via het contactformulier of per mail. 

Korte trajecten: tarief

Blok van 4 lessen € 70,00. Ook te volgen als onderdeel van een traject met meerdere groepslessen/individuele lessen. Voor die tarieven ga je naar onderstaande knop 'Naar tarieven' en kijk je onder groepslessen. 


Korte trajecten: data

Voor dagen en tijden kijk je in onze agenda. Klik op onderstaande knop om naar onze agenda te gaan. Staat jouw gewenste training niet in de agenda? Stuur dan een mail om op de hoogte te blijven van de start van een nieuw blok. 

lijnwerk

Er melden zich veel mensen bij ons aan met de vraag of ze de hond kunnen leren beter aan de lijn te lopen. Het goede nieuws is: ja dat kan! Het slechte nieuws: meestal kost het aardig wat investeringstijd. Maar wanneer je genoeg handvatten krijgt en de tijd kan investeren is het een enorm leuke training. Trekken aan de lijn werkt voor veel honden belonend: ze komen waar ze willen zijn. De hond leren dat niet trekken aan de lijn ook iets kan opleveren is een leuke zoektocht. Zeker pittig voor sommige, maar zeker de moeite waard. 

hierrr

Wanneer wij één oefening moeten aanwijzen die wij het belangrijkste vinden dan staat hier komen waarschijnlijk erg hoog op de lijst. Een hond die betrouwbaar hier komt krijgt meer vrijheden en zorgt voor veiligere situaties. Toch is het aanleren en onderhouden van het commando hier soms een uitdaging. Er zijn zoveel zaken waar jouw hond door afgeleid kan worden. Toch is het een essentieel onderdeel van de opvoeding en een must voor iedere hondenbegeleider. Zelfs wanneer jouw hond om welke reden dan ook echt niet los kan is het commando hier handig. Het versterkt de band (want voor het hier komen is er altijd wat leuks te halen) en het geeft jou als begeleider een goed gevoel.  


clicker training

Het leervermogen van honden is geweldig. Met geduld en inzet kun je ze een hoop leren. Essentieel daarvoor is wel dat je goed kan belonen. Dan bedoel ik niet alleen de vorm van beloning, maar zeker ook het moment waarop de beloning gegeven wordt. Veel hondentrainers werken daarom met een clicker (of een click-woord, gebaseerd op hetzelfde principe). Een clicker is een klein doosje dat 'click' zegt op het moment dat je het indrukt. We leren de hond dat deze click iets fijns is. Zo kun je veel beter het gewenste gedrag timen en zijn jullie samen tot geweldige dingen in staat. 

Balanstraining

Besef van lijf en leden is om meerdere manieren een mooi uitgangspunt om te trainen. Naast dat jij beter leert kijken naar het lichaam van jouw hond kan het ook bijdragen aan een hond die zekerder van zichzelf wordt. Onze 'Besef van lijf en leden' heeft veel invloeden uit Tellington T-Touch en elementen als grondwerk en freework komen dan ook voorbij. 


hersenwerk

Een hond zijn koppie en neus laten gebruiken is bijna net zo onmisbaar als ademhalen. Groot of klein, rashond of niet: ze zijn gemaakt voor puzzel en speurwerk. Ieder op zijn eigen niveau, maar voor alle honden leuk. In de les hersenwerk kijken we naar wat jouw hond kan en wat we jouw hond kunnen leren op het gebied van nadenken en snuffelen. 

Trick & klik

Altijd al de leukste foto's van jouw hond willen maken maar staat hij structureel op wanneer je zelf met jouw camera er klaar voor zit? Dan is Trick en Klik iets voor jullie. In dit leuke en leerzame blok leer je jouw hond om op een ontspannen manier te poseren voor een camera. Voor sommige honden kan een camera namelijk best een eng ding zijn. Zo'n gek groot oog dat je aankijkt.. Met Trick en Klik leer je jouw hond op verschillende manier een leuke 'trick' doen. waar een fijne beloning op volgt. Natuurlijk kan daarbij het commando 'blijf' niet ontbreken! Aan het eind van de lessen kan jij de leukste foto's van jouw hond maken. Naast de oefeningen leren wij je namelijk ook het beste uit jouw camera te halen. Of dit nu een professionele camera is of een telefoon.

 


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.