DOEL

Veel honden komen in aanraking met de dierenarts. Vaak alleen voor de jaarlijkse controle, maar soms ook voor de behandeling van blessures of een ziekte. Dit kan voor honden erg stressvol zijn, zeker als ze niet gewend zijn om onderzocht te worden. 

Preventie is uiteraard belangrijk: in de puppytijd veel bezoekjes aan de dierenarts en de hond daar veel goede ervaringen op laten doen. Veel dierenartsen bieden de ruimte om regelmatig met de pup binnen te lopen. Zeer aan te raden om hier gebruik van te maken. Het kan gebeuren dat je er achterkomt dat jouw pup het onprettig vindt en extra begeleiding nodig heeft. Ook kan het gebeuren dat een behandeling bij de dierenarts traumatiserend is voor de jonge hond. Snel ingrijpen om dit te keren is belangrijk. 

Ook volwassen honden kunnen flink onder de indruk zijn van de dierenarts. Soms beperken de bezoekjes zich tot een paar keer per jaar, waardoor het voor veel eigenaren te hanteren is. Maar het kan gebeuren dat jouw hond te maken krijgt met een langer traject, bijvoorbeeld na een operatie. Hier kan ik bij begeleiden. 

Honden die angst hebben voor de dierenarts ervaren stress. Waar mogelijk is het zeker aan te raden om dit te verbeteren. Hoe logisch wij de handelingen bij de dierenarts ook vinden, voor een hond kan dit belemmerend zijn.

AANVULLEND

Het trainingstraject hoeft niet direct bij een dierenarts te zijn. Vaak is het nuttig om de oefeningen eerst even 'droog' te oefenen, bijvoorbeeld op onze trainingslocatie. Oefeningen 'verpak' ik vaak tot een leuke bezigheid. Met veel beloning en positiviteit kom je vaak een eind, zonder dat de hond de oefeningen direct met de dierenarts gaat ervaren. Tijdens de training worden er uitstapjes gemaakt naar een kliniek, om de locatie met de oefeningen te combineren.

Veel mensen starten met een dierenartstraining zodat de hond op een rustigere manier een behandeling kan ondergaan. De oefeningen daarna blijven doen is erg belangrijk, omdat de behandeling werderom vervelend voor de hond kan zijn. 

LOCATIE

De training gaat samen met dierenkliniek Ridderkerk en zal in de meeste gevallen plaatsvinden op de vestiging Bolnes aan de Vechtstraat 47 in Ridderkerk. Op deze locatie kan ik de training frequent aanbieden. 

VOORWAARDEN

Door de samenwerking met Dierenkliniek Ridderkerk kunnen wij goed schakelen tussen medische zaken en gedrag. Om die reden geven wij deze training bij hun. Voor deze training dien je klant te zijn bij Dierenkliniek Ridderkerk of klant te willen worden. Wil je training op een andere locatie, dan gaat dit in overleg. 


TARIEVEN

 

Voor dierenarts training hanteren wij onze standaard tarieven voor gedragsbegeleiding. Voor deze training zijn zowel losse lessen, een strippenkaart als jaarabonnement beschikbaar.  In sommige situaties kan het handig of nodig zijn om les aan huis te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een traject na een operatie. Voor het overzicht van onze tarieven klik je op onderstaande knop 'naar tarieven'.  Al onze lessen vanaf € 100,00 zijn bij ons in maandtermijnen te betalen. Meer info is te vinden op onze tarieven pagina.

 


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.