Je kunt bij ons met jouw volwassen hond voor verschillende zaken bij ons terecht. Globaal hanteren wij 8 maanden als grens tussen puppy en volwassen hond. Dit klopt uiteraard niet helemaal, gezien de meeste honden dan nog vol in de puberteit zitten. Maar voor de indeling is het wel zo overzichtelijk. Wil je dus iets doen met jouw hond die 8 maanden of ouder is? Op deze pagina is het overzicht van onze diensten te vinden. 

gedragsbegeleiding

Voor wanneer er zaken even niet soepel verlopen of wat je zelf niet kunt veranderen. Individuele gedragsbegeleiding kan dan uitkomst bieden. Begeleiding is er voor alle honden vanaf 8 maanden.

Teambuilding

Heb je reguliere hondentraining afgesloten en wil je toch verder? Wij geven teambuilding training in kleine groepen (maximaal 3 cursisten) waarbij goed gekeken wordt naar individuele behoeftes en hoe we jullie als team kunnen versterken. 

praktijk training

Voor sommige honden gaat het op een trainingsveld heel goed, maar daarbuiten is het gedrag toch anders. In onze praktijk training leren wij jullie om ook buiten het trainingsterrein om te gaan met de gedrag van de hond.


korte trajecten

Trajecten van 4 lessen waarin je specifiek op een bepaald onderdeel kan komen lessen (lopen aan de lijn, hier komen, clicker training enz). Ter introductie voor eventueel verdere lessen bij ons of als opfrisser. 

dierenartstraining

Preventief of voor honden die een vervelend ervaring hebben gehad bij de dierenarts. In dit traject leren we de dierenarts voorspelbaarder te maken voor de hond met als doel minder stress bij een behandeling.

urban agility

Behendigheid maar dan anders. Leer hoe je de leukste oefeningen kunt bedenken met alles wat je op straat tegen komt. Een aanvullende les voor alle mensen en honden die op een sportieve manier met hun hond bezig willen zijn. 


Gezinscoaching

Nieuw bij De Hondenkaravaan is gezinscoaching. In dit traject kijken wij hoe we het samen gaan van gezin en hond op elkaar kunnen afstemmen. Kind/hond training kan onderdeel zijn van dit traject, even als advies bij opvoed zaken van de hond.