Praktijk gericht trainen is een goede manier om jouw hond in meerdere situaties te leren begrijpen en zo aan de band te werken. Samen uitdagingen aangaan geeft inzicht in wat jouw hond aankan. Praktijk training kan best pittig zijn, want net als in ‘het gewone leven’ komen er allerlei verschillende moeilijkheden voorbij. In deze training kan dan ook pas ingestroomd worden wanneer er reeds een basis gehoorzaamheid cursus gedaan is. Dit kan bij ons via één op één begeleiding, of bij een andere hondenschool. Je traint dit blok niet op één vaste locatie maar op verschillende, voor de training relevante, locaties. Denk hierbij aan het winkelcentrum, de kinderboerderij, ov training en een bezoek aan het park. Naast het uitbouwen van de gehoorzaamheid oefeningen komt ook mentale uitdaging, zoals speuren, dit blok terug. 

 


Op vrijdagmiddag (Alblasserdam) en zaterdagochtend (Ridderkerk) geven wij, met uitzondering van de zomer en winterstop, praktijk lessen. Deze lessen zijn elke week op een andere locatie. Op deze manier kun je op een breder gebied contact trainen met jouw hond. Omdat deze vorm van trainen best pittig kan zijn (i.v.m. alle prikkels die de hond krijgt) hanteren wij een instroom norm. Om mee te kunnen doen dien je met jouw hond basis gehoorzaamheid gedaan te hebben, via 1 op 1 les bij ons of via een andere hondenschool. Heb je dit niet maar denk je dat jouw hond wel voldoende basis heeft om mee te kunnen doen, dan plannen we voor de start van het praktijk blok een kennismaking in. 

 

In het verleden bleken deze lessen te zwaar voor sommige honden en dat willen wij in de toekomst voorkomen. Jou en je hond leren kennen vinden wij dus belangrijk, zodat wij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen. Deelnemen kan vanaf ongeveer 8 maanden. Let op: sommige honden zitten dan midden in hun puberteit en ook dan is deze cursus nog niet altijd geschikt. Later starten kan dan verstandig zijn. Twijfel je? Uiteraard denken we graag even met je mee. 


Data en tijden

Ridderkerk
Zaterdag 11.35 uur  

Diverse locaties. Trainingsrooster ontvang je na inschrijving. 

Alblasserdam
Vrijdag 15.00 uur 

Diverse locaties. Trainingsrooster ontvang je na inschrijving. 


Wil je bij een van onze lessen komen kijken? Dat is geen probleem. Neem van te voren wel even contact met ons op, zodat wij kunnen doorgeven waar we op dat moment zijn. Soms worden lessen verschoven (bijvoorbeeld i.v.m het weer) en zijn wij niet op de afgesproken locatie. Zorg dat je er niet voor niets staat en geef ons tijdig even een berichtje. Dit kan via e-mail dehondenkaravaan@gmail.com of whatsapp 06 37 44 03 33. Bellen kan ook. Let op: spreek bij geen gehoor altijd onze voicemail in. Alleen dan bellen wij terug. 

trainers

Trainers voor deze groep zijn Jordy en Simone.

Tarief

Introductie lessen mogelijk. 4 lessen voor € 70,00. Daarna is het mogelijk om groepslessen via één van onze trajecten te volgen. Klik op onderstaande knop en kijk onder 'groepslessen'. 

Aanvullend

Per trainer worden er maximaal 3 (hoge uitzondering 4 honden, maar alleen wanneer de groep dit toelaat) cursisten ingedeeld. Zo is er voldoende begeleiding en ruimte voor vragen.  

 

Praktijk training kan ook als privé les gevolgd worden. Neem voor meer info contact met ons op. 


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.