Per 2021 hanteren wij voor onze groepslessen een nieuw systeem, we gaan in blokken werken. De blokken bestaan vanaf heden uit 6 groepslessen, 1 individuele les van 20 minuten en een theorieles. De groepslessen zijn ingedeeld in 3 categorieën: reguliere blokken, basis blokken en speciale blokken. De groepslessen worden gegeven in trajecten van 6 maanden en 12 maanden. Je kiest hoeveel blokken je wil doen. Deze zijn binnen de duur van het traject in te plannen. 

   

Per blok 1 individuele les 

Ieder blok heeft 1 individuele les van 20 minuten. Deze staat gepland ná de 6 groepslessen. Deze les is bedoeld om te kijken hoe het met jullie gaat en waar wij het beste in het vervolg kunnen ondersteunen. De inhoud van de les heeft betrekking op die van de overige groepslessen.  Samen kijken we naar de vervolgstap na dit blok.

 

Theorieles 

Ieder blok heeft een theorieles. Deze lessen zijn variabel in te plannen. Je hoeft dus niet de theorieles te doen die qua datum in de buurt van het door jou gekozen blok ligt. Stel dat je een 12 maanden groepstraject hebt waar 3 blokken in zitten. Dan heb je 3 theorielessen. Deze lessen zijn over de gehele periode van 12 maanden in te plannen. Actuele data van theorielessen staan op de website net als de optie om in te plannen. Het inplannen gaat op eigen verantwoording. 

reguliere blokken

De reguliere blokken bieden de mogelijkheid om tijdens een lopend blok in te stromen. Bij deze categorie-lessen wordt er gebruik gemaakt van wat er op dát moment speelt. Hierdoor is het mogelijk om tijdens een lopend blok in te stromen. Deze blokken worden ook gebruikt om gemiste lessen uit de overige blokken in te halen.  


Basis blokken

Basisblokken zijn blokken die gelinkt zijn aan een bepaald traject. Alleen wanneer je dit traject volgt is het mogelijk om je voor deze blokken in te schrijven. Basisblokken zijn van toepassing op o.a. de opvoed trajecten. 

speciale blokken

Speciale blokken zijn lessen waarbij het gehele blok gevolgd moet worden om het meest uit de lessen te halen. Wisselend volgen is dus niet mogelijk. Mis je een les uit één van deze blokken? Op afspraak is het mogelijk om de les tijdens een extra individuele les van 20 minuten in te halen. Tevens mag je ook kiezen voor een groepsles uit de categorie ‘doorlopende blokken’. Meer over inhalen van groepslessen is hieronder te vinden.

lijnwerk

Er melden zich veel mensen bij ons aan met de vraag of ze de hond kunnen leren beter aan de lijn te lopen. Het goede nieuws is: ja dat kan! Het slechte nieuws: meestal kost het aardig wat investeringstijd. Maar wanneer je genoeg handvatten krijgt en de tijd kan investeren is het een enorm leuke training. Trekken aan de lijn werkt voor veel honden belonend: ze komen waar ze willen zijn. De hond leren dat niet trekken aan de lijn ook iets kan opleveren is een leuke zoektocht. Zeker pittig voor sommige, maar zeker de moeite waard. 

hierrr

Wanneer wij één oefening moeten aanwijzen die wij het belangrijkste vinden dan staat hier komen waarschijnlijk erg hoog op de lijst. Een hond die betrouwbaar hier komt krijgt meer vrijheden en zorgt voor veiligere situaties. Toch is het aanleren en onderhouden van het commando hier soms een uitdaging. Er zijn zoveel zaken waar jouw hond door afgeleid kan worden. Toch is het een essentieel onderdeel van de opvoeding en een must voor iedere hondenbegeleider. Zelfs wanneer jouw hond om welke reden dan ook echt niet los kan is het commando hier handig. Het versterkt de band (want voor het hier komen is er altijd wat leuks te halen) en het geeft jou als begeleider een goed gevoel.  


clicker training

Het leervermogen van honden is geweldig. Met geduld en inzet kun je ze een hoop leren. Essentieel daarvoor is wel dat je goed kan belonen. Dan bedoel ik niet alleen de vorm van beloning, maar zeker ook het moment waarop de beloning gegeven wordt. Veel hondentrainers werken daarom met een clicker (of een click-woord, gebaseerd op hetzelfde principe). Een clicker is een klein doosje dat 'click' zegt op het moment dat je het indrukt. We leren de hond dat deze click iets fijns is. Zo kun je veel beter het gewenste gedrag timen en zijn jullie samen tot geweldige dingen in staat. 

Balanstraining

Besef van lijf en leden is om meerdere manieren een mooi uitgangspunt om te trainen. Naast dat jij beter leert kijken naar het lichaam van jouw hond kan het ook bijdragen aan een hond die zekerder van zichzelf wordt. Onze 'Besef van lijf en leden' heeft veel invloeden uit Tellington T-Touch en elementen als grondwerk en freework komen dan ook voorbij. 


hersenwerk

Een hond zijn koppie en neus laten gebruiken is bijna net zo onmisbaar als ademhalen. Groot of klein, rashond of niet: ze zijn gemaakt voor puzzel en speurwerk. Ieder op zijn eigen niveau, maar voor alle honden leuk. In de les hersenwerk kijken we naar wat jouw hond kan en wat we jouw hond kunnen leren op het gebied van nadenken en snuffelen. 

Trick & klik

Altijd al de leukste foto's van jouw hond willen maken maar staat hij structureel op wanneer je zelf met jouw camera er klaar voor zit? Dan is Trick en Klik iets voor jullie. In dit leuke en leerzame blok leer je jouw hond om op een ontspannen manier te poseren voor een camera. Voor sommige honden kan een camera namelijk best een eng ding zijn. Zo'n gek groot oog dat je aankijkt.. Met Trick en Klik leer je jouw hond op verschillende manier een leuke 'trick' doen. waar een fijne beloning op volgt. Natuurlijk kan daarbij het commando 'blijf' niet ontbreken! Aan het eind van de lessen kan jij de leukste foto's van jouw hond maken. Naast de oefeningen leren wij je namelijk ook het beste uit jouw camera te halen. Of dit nu een professionele camera is of een telefoon.

 


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.