Gedragsbegeleiding

Het is voor honden een hele kluif om goed te leren omgaan met alle prikkels die onze maatschappij ze geeft. Probleemgedrag kan om veel verschillende redenen ontstaan en geeft de hond in bijna alle situaties veel stress. Over hondengedrag bestaan veel uiteenlopende meningen en ideeën. Wij geloven dat een hond net als ons een emotioneel wezen is en gedrag ontwikkeld door zowel genetische aanleg, leerervaringen, raseigenschappen en karakter. Dit maakt een hond uniek en gedrag complex, waardoor voor verandering, begeleiding of management er goed naar de hond gekeken dient te worden. In sommige situaties dient een trainingsplan halverwege aangepast te worden, omdat meespelende factoren dan pas aan het licht komen. Het gedrag van een hond staat niet op zich en is vaak onderdeel van zijn leefomgeving. Met gedragsbegeleiding stappen wij dan ook soms letterlijk en figuurlijk jouw woonkamer binnen, wat best pittig kan zijn. Een klik met ons als trainers en bedrijf is dus enorm belangrijk. Voor ons allen is de motivatie om ons werk te doen een verbetering/verbreding aanleggen in het contact tussen begeleider en hond. Wij gaan niet voor een modelhond zodat de buurt hier complimenten over kan geven, maar voor een relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Grenzen horen volgens ons ook bij training en opvoeding, omdat onvoorspelbaarheid de hond stress kan geven. Wij zijn immers hun toegang naar de maatschappij, waar ze soms aan moeten leren wennen. Beloningsgericht werken staat bij ons voorop, wat wederom wordt toegepast op de behoefte en karakter van de hond. Wij vinden het vooral heel belangrijk dat de hond 'gewoon' hond mag zijn, met al zijn gedragingen die daarbij horen. Hoewel wij door de jaren heen veel honden gezien hebben kan het altijd zijn dat er om welke reden dan ook geen goede match is. In dat geval denken wij uiteraard graag mee naar een geschikte oplossing of doorverwijzing. Omdat je dit niet altijd op voorhand kan vaststellen raden wij vaak mensen aan om met een paar lessen te starten en daarna een evaluatie moment te hebben. Twijfel je dus of wij jouw kunnen helpen? Boek dan geen grote leskaart, maar begin met 1 of 2 losse lessen. Tijdens een intake of kennismakingsgesprek kunnen we dit verder bekijken. 

KENNISMAKINGSGESPREK

Iedere aanmelding ontvangt van ons een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend. Wij kijken dan in onze agenda waar we jou kunnen ontmoeten zodat je een beeld kan krijgen van wie wij zijn. Tijdens een kennismakingsgesprek gaan we niet in op het gedrag van jouw hond, maar mag je uiteraard wel al jouw verhaal doen. Een kennismakingsgesprek is echt puur bedoeld om een indruk van ons te krijgen en zal meestal rond de 30 minuten duren. Na het gesprek ontvang je van ons nog een korte mail met de zaken die we besproken hebben.

Probleem analyse

In sommige gevallen is het niet mogelijk om direct te starten met trainen omdat er eerst uitgezocht moet worden wat precies het probleem is. Indien dit het geval is dan wordt dit benoemd in de mail die je ontvangt na je kennismakingsgesprek. Dit doen wij door een probleem analyse te maken.  Deze is in de meeste gevallen op ons speelterrein aan de Kievitsweg in Ridderkerk, of  in onze ontvangst ruimte aan huis. Indien de analyse bij jouw thuis plaats vindt dan gelden hiervoor de reguliere tarieven voor een les aan huis (zie onderstaande kop tarieven). Het analyse gesprek is bedoeld om nog meer info over jou en jouw hond/honden te achterhalen, maar ook zeker om ons te leren kennen. Wij geloven er sterk in dat leren het beste gaat wanneer je een klik voelt met iemand. Spreekt onze visie jou toch niet aan, dan denken wij uiteraard mee voor een doorverwijzing. 

 

Een probleem analyse gesprek kost €90,00 wanneer de analyse op onze locatie plaats vindt en € 115,00 wanneer deze aan huis wordt afgenomen. Start je na de analyse met trainen, dan is krijg je € 25,00 van het analyse bedrag retour op het trainingstraject. Het maken van een analyse duurt tussen de 60 en 90 minuten. Het tarief voor de analyse is gebaseerd op het voorwerk (vragenlijst doornemen, video's bekijken), tijd van de analyse en het opmaken van een kort verslag van het gesprek. 

Na de analyse ontvang je van ons een korte samenvatting van het gesprek en de voorlopige conclusie die wij uit dit gesprek getrokken hebben. Wi je een uitgebreid verslag met meerdere trainingshandvatten dan kan je een uitgebreid verslag bij bestellen voor € 25,00. Een uitgebreid verslag is tussen de 6 en 10 pagina's, het standaard verslag is er slechts 1. 

WERKWIJZE

Iedereen is uniek en daarom is ieders traject uniek.  Gedragsbegeleiding zijn 1 op 1 lessen. Wij kunnen niet op voorhand zeggen hoe jouw begeleiding er uit gaat zien, daarvoor is een uitgebreide kennismaking nodig. Sommige combinaties hebben veel begeleiding nodig, terwijl andere af en toe langs komen. Wij werken in een team van 4 gedragstrainers. Overwegend krijg je jouw eigen trainer, passend bij jou als persoon. Toch delen wij cursisten soms bij een andere trainer in, om een frisse blik te krijgen. In overleg kun je aangeven of je voorkeur hebt voor een vaste trainer, waar zo veel mogelijk rekening mee gehouden wordt. Sharon is de rode draad die door de week loopt. Het contact over lessen loopt via haar, even als de indelingen, lestijden en locaties. 

Na elke les ontvang je indien gewenst een kort app-bericht of mail bericht met de zaken die in de lessen zijn gedaan. Wil je een uitgebreid verslag met schriftelijke uitleg over de training, dan is deze bij te boeken voor € 10,00 per keer. Wij hebben de ambitie om zeer binnenkort uitgebreide video's en e-booken te publiceren, ter verduidelijking van de lessen en training. Wanneer dit zover is zal dit op deze website aangekondigd worden. 

VERWACHTINGEN

Wanneer je een trainingstraject met jouw hond aan gaat, mag je best wat verwachten van de persoon die jullie gaat begeleiden. Toch is het goed, om misverstanden te voorkomen, om goed na vraag te doen of de manier van werken aansluit bij wat jij zelf vindt. Start je bij De Hondenkaravaan met trainen, houdt dan in gedachten dat wij niet voor de weg kiezen die vooral makkelijk is voor het baasje, maar waarbij rekening gehouden wordt met zowel hond als eigenaar (eigenlijk altijd met de hond voorop). 

 

Wij zijn  van mening dat je overwegend met slechts een paar lessen niet het beste uit jouw hond kan halen. Daar zijn natuurlijk uitzonderingen in, maar wij proberen cursisten wel zo goed mogelijk te stimuleren om een langer trainingstraject aan te gaan. Want zelfs als het vanaf het begin snel de goede kant op lijkt te gaan, kom je geheid op een punt dat het toch even minder lijkt. Dan is het prettig om met ons te kunnen sparren. Al is het maar om even te horen 'dat dit er soms bij hoort'. Want zeker met tegenslagen leren omgaan, versterkt de band met jouw hond en geeft jou beter inzicht in het hoe en waarom van zijn gedrag. 

Twijfel je echter of onze manier van werken wel bij jou past, kies dan eerst voor ons introductie traject van 4 lessen. Zo kun je kijken of jij en jouw hond zich bij ons prettig voelen, zonder aan een eventueel duur traject te starten wat niet bij jullie past.

 

LOCATIE

De locatie van de lessen variëren en zullen aangepast worden aan de reden om te komen trainen. Zo kan de les plaats vinden op ons omheinde speelterrein, maar ook op het nabij gelegen parkeerterrein, het winkelcentrum of het park. Alle trainingslocaties zijn wel in Ridderkerk-Bolnes. Het is mogelijk om les aan huis te krijgen, hiervoor hanteren wij een apart tarief. Voor meer info daarover zie 'tarieven'

THEORIELES

Hoewel wij een zeer praktijk gericht bedrijf zijn, vinden wij het ook belangrijk dat iedereen die met honden leeft of te maken heeft voldoende theoretische kennis heeft.  Binnen onze trajecten zit er standaard één theorieles verwerkt. Daarnaast hebben wij  'K9 College'. Dit traject bestaat uit een basis deel en uit een basis plus gedeelte. De lessen zijn verspreid over een jaar, waardoor we diep in de stof rondom hondenkennis kunnen duiken. De lessen bevatten veel info maar zijn tegelijkertijd luchtig en voor de meeste mensen goed te volgen. Het zal veel mensen een andere kijk geven op het fenomeen hond. K9 college is er voor jongeren tot 18 jaar en voor volwassenen. Voor meer info klik hier. 

 

K9 college raden wij aan voor iedereen die met zijn of haar hond in gedragsbegeleiding komt. Bij afnamen van een 10 lessen kaart (25 of 45 minuten) ontvang je 10% korting op het K9 College traject. 

KORTING VOOR HERPLAATSERS

Mensen die een herplaatser, een asielhond of geadopteerde hond hebben krijgen 10% korting. Dit omdat wij hopen zo meer mensen te stimuleren om te gaan trainen met hun hond, wat kan bijdragen aan honden  niet opnieuw terug in een opvang situatie te brengen. De korting is alleen geldig voor honden die tussen 0 en 6 maanden bij de nieuwe eigenaar zijn. Overigens zijn wij van mening dat veel herplaatsers gebaat zijn bij een traject waarin ze rustig kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. Op trainingsgebied halen we dus niet direct alle toeters en bellen uit de kast, maar staan we vooral voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden rondom gedrag dat wellicht nieuw voor je is of waar je mee worstelt. 


tarieven

Wij werken in trajecten en hebben 3 standaard trajecten op onze site staan. De meeste mensen zullen binnen één van deze trajecten vallen. Toch kan het zijn dat dit niet past bij jouw situatie. Het is mogelijk om een traject op maat te krijgen. Neem hiervoor contact met ons op, zodat wij kunnen bekijken wat er voor jullie nodig is. Dit kan eventueel ook na een kennismakingsgesprek bepaald worden. 

aanvullend

online coaching

Voor onze cursisten staan we graag klaar, ook buiten trainingstijden. Al onze cursisten kunnen een keer per week, tussen de lessen door, contact met ons opnemen met een trainingsvraag of voor advies. Dit kan via e-mail of whatsapp. Heb je behoefte aan meer begeleiding tussen de lessen door, dan is het mogelijk om een coachings abonnement te nemen. Let op: die abonnement is alleen mogelijk wanneer je met jouw hond bij ons traint en wij jullie ook persoonlijk kennen. 

Inhoud en tarief

Voor het overzicht van onze tarieven klik je hier  'naar tarieven'. 

Wekelijks 3 contactmomenten:

  • 2 chatsessies
  • 1 keer (video) bellen

waarom online coaching?

Wij hebben het altijd heel belangrijk gevonden om voor onze cursisten klaar te staan. Veel cursisten weten ons tussendoor te vinden met vragen over situaties waar zij last van hebben. Wij willen alle vragen met liefde en veel zorg beantwoorden, zodat de cursist er thuis goed mee verder kan. Echter werd dit dagelijks een steeds grotere belasting, wat tijd wegnam van het geen waar wij het meest in geloven: het fysiek coachen en trainen van mens en hond. Het op afstand coachen vinden wij echter ook leuk en wij willen dit graag als dienst kunnen verlenen. Daarom is deze manier van coachen in het leven geroepen. Zo heb je vaste momenten waarop je alles kunt vragen over jouw hond en kunnen wij dit in onze agenda inplannen. De contactmomenten worden van te voren met elkaar afgesproken. 

 

Online coaching is ook goed geschikt voor personen die onzeker zijn in de training of opvoeding van hun hond. Wij weten uit eigen ervaring dat soms even je hart luchten bij iemand erg prettig kan zijn. Samen dan weer op de rit komen om er met volle energie tegen aan te kunnen helpt bij jouw training. Een blije begeleider is de basis voor een gelukkige hond!


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.