TRAJECT

Sinds 2019 geven wij geen puppy opvoedcursus meer in groepen. Wij merkte dat er zoveel te vertellen is en dat het in een groep gewoon niet altijd goed lukt. Daarbij is iedere hond anders, even als de mens die bij de hond hoort. Met individuele begeleiding kun je sneller het beste uit de opvoeding halen. Fijn! 

Aanmelden kan vanaf het moment dat de pup in huis komt. Dus ook de alle jongste zijn welkom. Uiteraard passen we de lessen aan op wat past bij de leeftijd van de hond. Rustig aan, maar wel gericht op de toekomst. 

Er is veel te doen en te lezen over socialisatie. Uiteraard besteden wij daar veel aandacht aan, maar wederom gericht op de hond en de mens. Wat een pup nodig heeft hangt sterk af van het ras (of kruising), hoe en waar hij geboren is en hoe de directe leefomgeving van de hond er uit ziet (gaat zien). 

 

Een goed beeld hierover krijgen is belangrijk, want het zorgt voor heldere verwachtingen. Vaak kies je voor een bepaald ras omdat de eigenschappen je erg aanspreken. Toch kunnen juist die eigenschappen ook voor uitdagingen zorgen. Bij het opbouwen van een goede band is het belangrijk dat dat je deze uitdagingen leert begrijpen en op een positieve manier om leert zetten of mee om leert gaan. 

In het opvoed traject zijn er standaard oefeningen die altijd terug komen en verder wordt gekeken wat een waardevolle toevoeging is voor de hond en zijn mens. Als basis werk ik altijd eerst aan het contact tussen beide. Onze mening is dat wanneer dit goed is je veel zaken kunt begeleiden en oplossen. Wij werken beloningsgericht, maar besteed daarbij ook aandacht aan het aanleren van grenzen. Niet weten wat er van je verwacht wordt geeft stress en dit willen wij zoveel mogelijk beperken. 

AANVULLEND

De frequentie van de lessen worden bepaald op basis van de behoefte. Het is aan te raden om in het begin een niet te grote ruimte te laten zitten tussen de lessen. Ervaring leert dat er veel te vragen is en dan is het prettig om tijdig contactmomenten te hebben. Verder verschilt ieder traject van elkaar. Soms is het prettig om zo af en toe te komen voor les en het opbouwen van een band. Soms is een intensievere training nodig. Gezamenlijk bekijken we wat werkt. Voor al mijn cursisten geldt in ieder geval: loop je ergens tegen aan dan mag je altijd tussen de lessen contact opnemen. 

 

Socialisatie met honden
Vaak krijg ik de vraag hoe het met de socialisatie met soortgenoten zit, gezien je bij 1 op 1 les geen andere cursisten ziet. In onze optiek kunnen pups het beste leren van stabiele, volwassen honden. Pups moeten vaak nog uitzoeken hoe het nou allemaal werkt, dus een spelpartner die al wat langer meeloopt kan dan verstandig zijn. Socialisatie met honden staat zeker standaard op het programma, echter doe ik dit met mijn eigen honden of honden van mensen waarvan wij weten dat pups er iets van kunnen leren. 

 

Theorie
Naast praktijk lessen zijn er ook theorielessen. Er is de standaard theorieles die een aantal keer per jaar gegeven wordt. Daar zitten alle (minimale) basis zaken in waarvan ik denk dat een hondeneigenaar ze moet weten. Aanvullend kunnen er theorielessen gevolgd worden naar keuze. Soms maak ik een les gericht op een bepaald ras of specifiek voor een bepaalde hond. Veel vraag is er naar gedragsherkenning. Naast de standaard theorieles en in de lessen zelf kan hier aanvullend les in gevolgd worden. Gedrag leren herkennen zorgt in sommige gevallen voor preventie van (probleem) gedrag of vervelende incidenten. Voor meer info over dit onderwerp bekijk de pagina 'lezingen'. 


Les aan huis

Het kan soms prettig zijn om les aan huis te krijgen. Er zijn nou eenmaal zaken die zich alleen daar voor doen en niet op de trainingslocatie. Bij afname van een 10 lessen strippenkaart kun je met strippen van jouw kaart een les aan huis krijgen. Bij een 25 minuten kaart zijn dit 2,5 strippen en bij een 45 minuten kaart 1,5 strippen. Deze optie is er voor mensen die wonen in Ridderkerk of Rotterdam Ijsselmonde. Overige locaties in overleg. Voor mensen die losse lessen betalen en een les aan huis willen hanteren wij onze reguliere aan huis tarieven. Deze zijn te vinden op de pagina 'tarieven'. 

Tarieven

Voor deze training zijn zowel losse lessen, een strippenkaart als jaarabonnement beschikbaar.  In sommige situaties kan het handig of nodig zijn om les aan huis te krijgen.  Voor het overzicht van onze tarieven klik je op onderstaande knop 'naar tarieven'. 

Data en tijden

Lesduur: 25 minuten of 45 minuten (afhankelijk van keuze strippenkaart of abonnement). De lessen zijn op basis van afspraak. Deze afspraken worden na aanmelding gemaakt.

Locatie

Diverse locaties in Ridderkerk. De locatie wordt per les doorgegeven. Hiervoor ontvang je als cursist een dag voor je les een les-alert. Les aan huis is ook mogelijk. 


Aanvullend: online coaching

Voor onze cursisten staan we graag klaar, ook buiten trainingstijden. Al onze cursisten kunnen een keer per week, tussen de lessen door, contact met ons opnemen met een trainingsvraag of voor advies. Dit kan via e-mail of whatsapp. Heb je behoefte aan meer begeleiding tussen de lessen door, dan is het mogelijk om een coachings abonnement te nemen. Let op: die abonnement is alleen mogelijk wanneer je met jouw hond bij ons traint en wij jullie ook persoonlijk kennen. 

Inhoud en tarief

Voor het overzicht van onze tarieven klik je hier  'naar tarieven'. 

Wekelijks 3 contactmomenten:

  • 2 chatsessies
  • 1 keer (video) bellen

waarom online coaching?

Wij hebben het altijd heel belangrijk gevonden om voor onze cursisten klaar te staan. Veel cursisten weten ons tussendoor te vinden met vragen over situaties waar zij last van hebben. Wij willen alle vragen met liefde en veel zorg beantwoorden, zodat de cursist er thuis goed mee verder kan. Echter werd dit dagelijks een steeds grotere belasting, wat tijd wegnam van het geen waar wij het meest in geloven: het fysiek coachen en trainen van mens en hond. Het op afstand coachen vinden wij echter ook leuk en wij willen dit graag als dienst kunnen verlenen. Daarom is deze manier van coachen in het leven geroepen. Zo heb je vaste momenten waarop je alles kunt vragen over jouw hond en kunnen wij dit in onze agenda inplannen. De contactmomenten worden van te voren met elkaar afgesproken. 

 

Online coaching is ook goed geschikt voor personen die onzeker zijn in de training of opvoeding van hun hond. Wij weten uit eigen ervaring dat soms even je hart luchten bij iemand erg prettig kan zijn. Samen dan weer op de rit komen om er met volle energie tegen aan te kunnen helpt bij jouw training. Een blije begeleider is de basis voor een gelukkige hond!


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.