Summer school

Praktijk training park

De zomerse variant van onze 'gewone' praktijk training. 7 avonden gaan we naar verschillende parken en buitengebieden om te trainen op zaken waar je tijdens het loslopen mee te maken krijgt. We bekijken waar we het loslopen en hier komen van jouw hond kunnen verbeteren of uitbouwen, laten zien wat je allemaal kunt doen wanneer de hond niet los mag, werken aan een stukje niet najagen en gedragsherkenning. Dat laatste is bijzonder fijn om onder de knie te krijgen, want als jij kunt inschatten of een passerende hond geen zin heeft in een spelletje, voorkom je soms problemen. De training heeft een minimaal deelnemers aantal van 4 per avond. Om deel te kunnen nemen dien je minimaal 3 keer aanwezig te kunnen zijn. Alleen die lessen worden dan in rekening gebracht. 

Kosten alle 7 lessen: € 70,00 (normaal € 94,50)

Losse les (minimaal 3): € 12,00  (normaal € 13,50)
Tijd: 19.15 uur 
Dagen: 23 juli, 30 juli, 06 augustus, 13 augustus, 20 augustus,
03 september, 10 september 
Locatie: diverse plekken in Ridderkerk. Definitieve locatie volgt na inschrijving


Karavaan wandeling

Vorig jaar zijn we begonnen met de Karavaan wandeling en dit willen we graag dit jaar doorzetten. Wekelijks ga je met een groepje mensen en honden op pad. Elke les wordt er getraind op één onderdeel. Het is dus niet zo intensief als bijvoorbeeld de praktijk park training, maar we pakken zeker ook wat lesstof erbij. Daarnaast is het gewoon erg gezellig om lekker met hondenliefhebbers te kletsen. 

 

Deze wandeling is bedoeld voor klanten van onze uitlaatservice en cursisten die reeds bij ons bekend zijn. Omdat bij deze wandeling de focus niet ligt op probleemgedrag hanteren wij een instapnorm. De wandelingen dienen echt leuk te zijn voor mens en hond en daarom is deze activiteit alleen toegankelijk voor honden die geen (noemenswaardige) stress ondervinden van wandelen met vreemde mensen en/of soortgenoten. Los lopen is niet een vereiste, maar de hond mag geen hinder ondervinden van het feit dat hij aan de lijn is terwijl andere uit de groep misschien los lopen. Niet zeker of dit voor jullie mogelijk is? Contact ons gerust! Minimaal aantal deelnemers per wandeling: 4. 

 

Per wandeling: € 7,50, 2e hond p.p. € 4,00 extra.
4 wandelingen: € 27,50, 2e hond p.p € 10,00 extra.
3 honden of meer in overleg

 

Dinsdag
Tijd: 20.15 uur 
Dagen: 23 juli, 30 juli, 06 augustus, 13 augustus, 20 augustus,

03 september, 10 september 
Locatie: diverse plekken in Ridderkerk. Definitieve locatie volgt na inschrijving

 


Balans training

Goed leren kijken naar het lichaam van jouw hond is belangrijk. Wanneer je ziet dat er veranderingen zijn kun je daar tijdig op ingrijpen. Tijdens de balanstraining leer je te kijken naar jouw hond en gaan jullie verschillende balansobjecten 'te lijf' voor een hond die beter in balans is. Niet alleen lichamelijk, maar ook het geestelijke deel komt aan bod. Naast parcours oefeningen en lijnvoering training leer je ook over de biologie van de hond en de aanraking t.b.v. stressverlaging. Cursisten die reeds bij ons in 2019 een workshop balanstraining gevolgd hebben krijgen 10 % extra korting op dit traject. De balanstraining is 1 op 1 en duurt per keer ongeveer 25 minuten. 

 

Kosten per 4 lessen: € 90,00 (normaal €110,00)
De lessen worden ingeboekt op basis van beide agenda's. Voorwaarden is dat de 4 lessen in de periode tussen periode van 22 juli t/m 27 september (m.u.v. 24 augustus t/m 01 september) worden ingepland. 


Privé les 25 minuten

Er zijn tal van verschillende redenen waarom je privé begeleiding zou willen. Onze privé lessen lopen via 'In Hondsnaam' (voor meer info klik hier) maar om het overzichtelijk te houden benoemen wij ze hier op de pagina van de Summer school. Het zomertarief is geldig op lessen van 25 minuten. 

De lessen zijn in te plannen in de periode vanaf 22 juli tm 27 september
(m.u.v de week van 24 tm 31 augustus en 14 tm 21 sept). 
Losse les: € 22,50 (normaal € 30,00)

4 lessen: € 90,00 (normaal € 110,00) 
10 lessen: € 200,00 (normaal € 255,00)

 

Voorwaarden is dat bij de 4 lessen kaart er minimaal 2 in bovenstaande periode gedaan worden en van de 10 lessen kaart minimaal 7. Openstaande lessen na deze periode komen in principe te vervallen, tenzij de lessen niet plaats hebben kunnen vinden door afzeggen van onze kant (bijvoorbeeld in geval van ziekte). Uiteraard wordt daar goed over gecommuniceerd. Let op, deze lessen kunnen niet in termijnen betaald worden! 

 


Honden tekenen

Vrije tijd over deze zomer en wil je eens lekker jouw creatieve voelsprinten kietelen? Misschien is dan onze workshop 'hondentekenen' iets voor jou. In 4 lessen leer je de basis van het tekenen van een hond, of gaan we aan de slag met het verfijnen van jouw techniek. De workshop is 1 op 1 (of 1 op 2 indien je graag met iemand wilt komen). Begeleiding van deze workshop wordt gedaan door Sharon, die met haar kunstacademie achtergrond heel wat verschillende technieken in haar rugzak heeft zitten. De workshop is gericht op het vinden van jouw eigen tekenstijl, maar vooral om een betekenisvolle hobby te (her)ontdekken. Gebruik van materiaal is op basis van voorkeur van de cursist, maar in principe start je als basis deelnemer met potlood. Deze workshop is ook prima geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Geef dit wel aan bij de inschrijving, i.v.m. de opzet van de lessen.

 

Kosten 4 lessen: € 150,00 inclusief materiaal (normaal € 200,00). Schrijf je je met 2 personen in dan komt het bedrag voor 4 lessen op € 100,00 per persoon. Elke les duurt ongeveer 1 uur. 

De lessen worden ingeboekt op basis van beide agenda's. Voorwaarden is dat de 4 lessen in de periode tussen periode van 22 juli t/m 27 september (m.u.v. 24 augustus t/m 01 september) worden ingepland. De lessen worden gegeven in de workshop ruimte van Sharon bij haar woonlocatie in Ridderkerk-Bolnes.

Honden fotograferen

Vaak in de weer met jouw telefoon om de leukste plaatjes van jouw hond/honden te schieten, maar zou je nu wel eens wat verder willen komen? Naast de creatieve workshop honden tekenen geven wij deze zomer ook de workshop honden fotograferen. Met een professionele camera ga je aan de slag om de basis aan te leren. Je leert het verschil tussen het gebruiken van verschillende lenzen, het beïnvloeden van licht en het spelen met een achtergrond. Optioneel is een les nabewerking bij te boeken, waarin je jouw foto's nog beter laat uitkomen. De workshop wordt gegeven door Sharon of Sybrinne (Straver van Hond in Beeld). Heb je geen eigen camera? Geen probleem! Voor deze workshop is een spiegelreflex camera te leen. Deze workshop is ook prima geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Geef dit wel aan bij de inschrijving i.v.m. de opzet van de lessen. 

 

In de eerste lessen werk je met onze honden. Indien het mogelijk is breng je naar de laatste les jouw eigen hond mee. Op een afgesloten terrein ga je dan alles wat je hebt geleerd in de praktijk brengen. Na de workshop ontvang je de mooiste print thuis. 

 

Kosten 4 lessen: € 120,00 inclusief materiaal (normaal € 200,00). Schrijf je je met 2 personen in dan komt het bedrag voor 4 lessen op € 100,00 per persoon. 
Les nabewerking: € 50,00 (normaal € 60,00).

 

De lessen worden ingeboekt op basis van beide agenda's. Voorwaarden is dat de 4 lessen in de periode tussen periode van 22 juli t/m 27 september (m.u.v. 24 augustus t/m 01 september) worden ingepland. De lessen worden gegeven op locatie in Ridderkerk-Bolnes. Na inschrijving ontvang je de locaties. 


Lezing op maat

Vanaf aankomende zomer is het mogelijk om een lezing op maat bij ons te volgen.In onze kleine workshop ruimte hebben we de faciliteiten om van alles te vertellen over hondengedrag. Kies voor een lezing over gedragsherkenning, leren bij honden of specifieker met het thema angst of agressie. De lezing is te volgen met 1 tot 4 personen. Indien mogelijk vorm ik voor een lezing een groepje van meerdere mensen die interesse hebben in een bepaald onderwerp. Ook kan je je inschrijven voor een lezing met vrienden/kennissen. Elke lezing bestaat uit vier delen en duurt per keer ongeveer 1 uur per keer.


Kosten lezing (4 uur totaal): € 200,00. De kosten zijn dus niet per persoon, maar per lezing. Kom je met een vriend of vriendin dan betaal je beide € 100,00. Kom je met 4 personen dan betaal je allemaal € 50,00. 


inschrijven

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.