Sport & spel

COMBI SPORT

Door veel met hondenbaasjes in contact te zijn hebben wij gezien welke onderdelen van hondensport goed in de smaak vallen. Niet alleen bij de baasjes maar ook bij de honden. Net als bij onze andere sport & spel onderdelen ligt de nadruk ook bij deze training op het bouwen van een onderlinge band en niet op prestatie en druk. Combi sport is een prima vervolg voor eigenaren die na hun gehoorzaamheidscursus door willen met hun hond. Om deze lessen goed te kunnen volgen is het belangrijk om wel al een gehoorzaamheid basis met jouw hond te hebben. 

Opzet van het spel

Je leert jouw hond allerlei verschillende oefeningen aan. Dit zijn bijvoorbeeld oefeningen die uit de gehoorzaamheid komen zoals volg, aan de voet en hier, oefeningen uit behendigheid en balans zoals ergens omheen, langs of onderdoor lopen/kruipen en ergens op blijven staan en uit het speuren het opsporen van een bepaald voorwerp of geur. Alle onderdelen worden, na juist aanleren, in een parcours gezet. Per vier lessen werk je naar het lopen van een parcours toe. 

SPORT & SPEL IN DE PRAKTIJK

Heb je alle praktijklessen doorlopen en wil je graag verder bij ons trainen? Onder het kopje Sport en Spel vindt je diverse opties. Eén daarvan is Sport & Spel in de praktijk. Deze korte blokken zijn een aantal maal per jaar en hebben dezelfde basis als de reguliere praktijk training (op verschillende locaties trainen) maar is veel meer gericht op spelelementen. Zo kan je in het park een speurles krijgen of een behendigheidsles d.m.v gebruik maken van buitenmateriaal zoals bankjes en paaltjes. Voor het volgen van dit blok hoeft jouw hond geen speciale oefeningen al te kunnen, maar dient hij wel in het bezit te zijn van een certifcaat basis gehoorzaamheid (elders behaald, of via één op één les bij ons). Vanaf Praktijk Basis kan er ook aan dit blok meegedaan worden.  

Sport & Spel in de praktijk wordt een deel van het jaar gegeven. Wij hanteren een maximaal aantal deelnemers. Wil je dus zeker zijn van een plekje, geef je tijdig op. 

 


CLICKERTRAINING

Het leervermogen van honden is geweldig. Met geduld en inzet kun je ze een hoop leren. Essentieel daarvoor is wel dat je goed kan belonen. Dan bedoel ik niet alleen de vorm van beloning, maar zeker ook het moment waarop de beloning gegeven wordt. Veel hondentrainers werken daarom met een clicker (of een click-woord, gebaseerd op hetzelfde principe). Een clicker is een klein doosje dat 'click' zegt op het moment dat je het indrukt. We leren de hond dat deze click iets fijns is. Zo kun je veel beter het gewenste gedrag timen en zijn jullie samen tot geweldige dingen in staat. 

 

Clicker training vraagt een zorgvuldige opbouw. In deze reeks lessen gaan we daar mee aan de slag. Ik ga je leren om met de clicker (of click-woord) leuke trucjes aan jouw hond te leren. Niet omdat we er een circus hond van willen maken, maar omdat het een geweldige manier is om aan jullie onderlinge band te werken. Zeg nou zelf.. je bent toch de hit van elke verjaardag als jouw hond iets super cools kan?  

SAMEN FIT

In het dagelijks leven moet je werken, het huishouden doen, de kinderen verzorgen, de hond trainen en sporten... Voor deze laatste twee kun je gelukkig bij De Hondenkaravaan terecht!  Samen fit is een actieve bezigheid voor baas & hond. Je gaat in een klein groepje lekker sportief bezig zijn. Denk hierbij aan conditietraining, wandelen en spieroefeningen doen. Tussendoor leer je ook leuke oefeningen aan jouw hond die komen uit de balans sport. 

Om deze activiteit te kunnen doen moet jouw hond vrij zijn van fysieke ongemakken. Heb jij zelf iets waar je lichamelijk tegenaan loopt, vermeld dit dan bij jouw aanmelding. Wij kijken dan of de trainingen geschikt voor jou zijn. 


BALANS TRAINING

Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor de manier waarop honden bewegen. Dit is niet voor niks, er valt veel winst te behalen wanneer honden geleerd worden om beter met eigen coördinatie om te gaan. Balans training gaat niet om de snelste of de beste zijn, maar om de manier waarop je samen van A naar B komt. Maar ook honden die (we gebruiken even een menselijk woord) niet zoveel zelfvertrouwen hebben, kan je helpen met balans training. Dit werkt vaak niet één op één, aanvullende training kan nodig zijn, maar draagt wel degelijk bij. 

Binnen de training wordt er gewerkt aan eigen niveau. Om dit goed te kunnen doen maken wij de groepen van balans training nooit te groot: maximaal 4 cursisten. info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.