Sport & spel


Rally mix

Rally-mix? Nooit van gehoord!' Dat kan kloppen. Rally-Mix komt van de ontwerptafel van De Hondenkaravaan. Door veel met hondenbaasjes in contact te zijn hebben wij gezien welke onderdelen van hondensport goed in de smaak vallen. Niet alleen bij de baasjes maar ook bij de honden. Net als bij onze andere sport & spel onderdelen ligt de nadruk ook bij deze training op het bouwen van een onderlinge band en niet op prestatie en druk. Rally-mix is een prima vervolg voor eigenaren die na hun gehoorzaamheidscursus door willen met hun hond. Om deze lessen goed te kunnen volgen is het belangrijk om wel al een gehoorzaamheid basis met jouw hond te hebben. 

Opzet van het spel

Je leert jouw hond allerlei verschillende oefeningen aan. Dit zijn bijvoorbeeld oefeningen die uit de gehoorzaamheid komen zoals volg, aan de voet en hier, oefeningen uit behendigheid en balans zoals ergens omheen, langs of onderdoor lopen/kruipen en ergens op blijven staan en uit het speuren het opsporen van een bepaald voorwerp of geur. Alle onderdelen worden, na juist aanleren, in een parcours gezet. In dit parcours staan bordjes om de richting aan te geven en welke oefening er uitgevoerd dient te worden. Het parcours veranderd per les dus het leren lezen van de bordjes is ook onderdeel van de sport. 

Fun met vier poten

Fun training is hot! De meeste hondenscholen bieden een dergelijke training aan en wij kunnen natuurlijk niet achter blijven. Bij Fun met vier poten doe je steeds drie lessen een bepaalde hondensport en daarna weer wat anders. Leuk voor honden en baasjes die van afwisseling houden of bijvoorbeeld proef willen draaien bij een activiteit om te kijken of het iets voor hun is. 

De blokken van Fun met vier poten zijn apart te volgen, maar ook doorlopend. De sporten die de revue passeren zijn onder andere behendigheid, balans, puzzelen & speuren, hoopers, treibball en rally obediance. 

Binnen de lessen kijken wij naar per baas hond naar het niveau en passen daar de oefeningen op aan. Zo kan je bijvoorbeeld ook voor de tweede keer een blok 'behendigheid' volgen, zonder dat het saai wordt. 

Om de lessen goed te kunnen volgen is het wel belangrijk dat jouw hond de basis gehoorzaamheid beheerst. Hiermee bedoelen wij beheersing van commando's als zit, af, blijf en hier komen. 

 

 Speuren

Een hond leren om zijn neus te gebruiken is gewoon fantastisch. Snuffelen is voor een hond zelfbelonend gedrag: oftewel ze worden er al blij van door het alleen maar te doén. Moet je eens voorstellen wat een pret het geeft als je jouw hond ook echt naar íets laat speuren! 

In onze speur lessen leer je op verschillende manieren om de neus van jouw hond aan het werk te zetten. Zo gaan we hem leren om op afstand verschillende geuren op te speuren, maar ook leren puzzelen passeert de revue. Bij puzzelen weet de hond wel wáár het voertje of speeltje is maar nog niet hoe hij daarbij moet komen. Voor deze laatste vorm hebben wij allerlei leuke attributen, maar maken wij ook gebruik van ons speelterrein in Ridderkerk. Dat heeft wel als voorwaarden dat het terrein tijdens de cursus begaanbaar is. 

Samen fit

In het dagelijks leven moet je werken, het huishouden doen, de kinderen verzorgen, de hond trainen en sporten... Voor deze laatste twee kun je gelukkig bij De Hondenkaravaan terecht!  Samen fit is een actieve bezigheid voor baas & hond. Je gaat in een klein groepje lekker sportief bezig zijn. Denk hierbij aan conditietraining, wandelen en spieroefeningen doen. Tussendoor leer je ook leuke oefeningen aan jouw hond die komen uit de balans sport. 

Om deze activiteit te kunnen doen moet jouw hond vrij zijn van fysieke ongemakken. Heb jij zelf iets waar je lichamelijk tegenaan loopt, vermeld dit dan bij jouw aanmelding. Wij kijken dan of de trainingen geschikt voor jou zijn. info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL 87 RABO 0305 5451 91

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.