Basis gehoorzaamheid

Dit ga je doen

'Een oude hond kun je geen nieuwe trucs leren'. Zo'n typisch gezegde dat wat ons betreft naar het land der fabelen mag. Iedere hond kan leren, ongeacht ras of leeftijd. Dit hebben ze ook nodig, want een hond die niet wordt uitgedaagd zal zich ongelukkig voelen. Dit kan door het ontwikkelen van verveling, maar ook door zelf invulling te geven aan welk gedrag hij dan moet vertonen. Dit gedrag is over het algemeen voor ons mensen onwenselijk. Met training kun je jouw hond beter leren begrijpen en daardoor beter op situaties inspelen. Rust voor baas en hond. 


Basis Gehoorzaamheid is een klein opgezette groepstraining, bedoeld voor honden die niet of nauwelijks training hebben gehad. Ook baasjes die net een hond hebben, bijvoorbeeld door herplaatsing of uit het asiel, passen goed binnen dit blok.

Tijdens het blok komen alle relevante oefeningen voor de gehoorzaamheid aan bod. Denk hierbij aan aandachtsoefeningen, netjes wandelen aan de lijn, het voorkomen of bijsturen van jachtgedrag en commando's zoals zit, af en blijf. Daarnaast leer je ook hoe je een goede invulling geeft aan 'de perfecte honden dag'. Daarmee bedoelen wij dat je hem naast fysieke uitdaging ook leert wat mentale uitdaging is. Een goed voorbeeld van mentale uitdaging is bijvoorbeeld speuren. 

Wij passen de oefeningen aan op het niveau van jou als cursist. Zo blijft elke les voor iedereen uitdagend en hoef je dus niet klakkeloos mee te doen met het aanleren van 'zit' als jouw hond dit al prima beheerst. 

Per groep worden er vier cursisten op één trainer ingedeeld. Dit doen wij bewust, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Het komt soms voor dat bepaalde oefeningen met een andere groep samen gaan, omdat dit relevant is voor de oefening. In dat geval staan er dan wel altijd twee trainers op de groep en blijft onze aandacht goed verdeeld. 


Kosten

7 praktijklessen en 2 theorielessen
€ 112,50 


Introducé theorieles (voor beide lessen)
€ 12,50

 

Betaling kan na inschrijving via bankoverschrijving of pin-betaling bij de eerste les.  

Gemiste lessen
Gemiste groepslessen kunnen later worden ingehaald. Voorwaarden hiervoor volgt na inschrijving. 

Gespreid betalen
Wil je graag bij ons trainen maar is het bedrag in één keer te veel? Het is mogelijk om het bedrag in maandtermijnen te voldoen. Vraag hiervoor naar de voorwaarden. 

 

Locatie

Eureka terrein, Koninginneweg 83, Rotterdam

Data en tijden

Blok 3 2018
Maandag 19.15 uur - 20.00 uur 

17 sept, 24 sept, 08 okt, 15 okt, 22 okt,
29 okt, 05 nov
Theorieles  
11 sept & 18 sept

 

Blok 4 2018*
Maandag 19.15 uur - 20.00 uur
12 nov, 19 nov, 26 nov, 03 dec, 10 dec, 17 dec Theorieles  30 okt & 06 nov

 


* 6 praktijklessen i.p.v. 7

Aanvullend

Bij elk blok is er les voor maximaal 4 cursisten per trainer. Er staan maximaal 2 trainers op een groep. 

Je doet bij ons geen examen. In de lessen ziet de trainer hoe het niveau. Wanneer voldoende ontvang je aan het eind van het blok een certificaat. Na afronding van basis gehoorzaamheid kan je doorstromen naar 'Praktijk Basis training'. 


Het is mogelijk om tijdens een blok in te stromen. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Basis gehoorzaamheid is ook als privé training te volgen. 
Hiervoor gelden de privé training tarieven.  info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.