Praktijk trainingen

Dit ga je doen

Praktijk gericht trainen is een goede manier om jouw hond in meerdere situaties te leren begrijpen en zo aan de band te werken. Samen uitdagingen aangaan geeft inzicht in wat jouw hond aankan. Praktijk training kan best pittig zijn, want net als in ‘het gewone leven’ komen er allerlei verschillende moeilijkheden voorbij. In deze training kan dan ook pas ingestroomd worden wanneer er reeds een basis gehoorzaamheid cursus gedaan is. Dit kan bij ons via één op één begeleiding, of bij een andere hondenschool.

Je traint dit blok niet op één vaste locatie maar op verschillende, voor de training relevante, locaties. Denk hierbij aan het winkelcentrum, de kinderboerderij, ov training en een bezoek aan het park. Naast het uitbouwen van de gehoorzaamheid oefeningen komt ook mentale uitdaging, zoals speuren, dit blok terug. Bij de praktijk training hoort een theorieles.

 


PRAKTIJK JONGE HONDEN

Heb je bij ons met jouw pup één op één gehoorzaamheidslessen gevolgd (via In Hondsnaam)? Of elders een puppycursus gevolgd? Dan kan je vanaf 8 maanden instromen bij onze jonge honden praktijk groep. Deze groep is qua prikkels milder dan het basis niveau. Dit omdat het voor vele al erg lastig is om met een puber hond op pad te gaan, laat staan in een erg prikkelvolle omgeving. Toch gaan we wel aan de slag met die afleidingen, om een goede begeleiding te bieden in deze, soms lastige, periode in het leven van jouw hond. 

Na deze groep kan je door naar het basis niveau. Een enkele keer adviseren wij om eerst een blok sport en spel te gaan doen. Dit kan als de hond in een erg moeilijke fase zit en de praktijklessen daardoor zijn doel voorbij dreigen te gaan. De band tussen baas en hond staan voorop. 

PRAKTIJK BASIS

Praktijk training basis is geschikt voor honden vanaf 1,5 jaar of honden die bij ons ook de praktijk training jonge honden hebben gevolgd. Heb je bij ons nog geen eerdere lessen gevolgd dan geld voor deze praktijktraining een instroom eis van minimaal één blok gehoorzaamheid op een andere hondenschool. Dit is omdat wij uit ervaring weten dat een baas hond combinatie de praktijk lessen soms erg pittig kunnen vinden, wanneer er nog geen basis niveau is. Wil je dus starten met trainen, dan kan je bij ons eerst één op één basis lessen volgen, of deze doen bij een andere hondenschool. Het voordeel van één op één lessen is dat je alle tijd hebt voor vragen. Daarnaast sluit de werkwijze alvast aan op die van de praktijk lessen. Ook bij één op één lessen kan je alvast praktijk gericht gaan trainen. 

PRAKTIJK GEVORDERD

De gevorderde training is het vervolg op de basis en is alleen te volgen wanneer die goed is afgerond. Bij de gevorderde groep gaat het niveau omhoog, maar daarvoor kijken we wel wat past per individu. Hoewel de lessen in een groepje zijn, kijken wij dus altijd naar het individuele niveau en werk je aan passend advies. Onze visie is dat een gelukkige hond en eigenaar niet persé bestaat uit een hond die perfect op afstand kan blijven liggen (wat natuurlijk voor sommige honden super leuk en handig kan zijn) maar uit een baas die weet wat goed is voor zijn hond en daar op passende wijze mee om kan gaan. Inzicht is dus het belangrijkste doel. 


SPORT & SPEL IN DE PRAKTIJK

Heb je alle praktijklessen doorlopen en wil je graag verder bij ons trainen? Onder het kopje Sport en Spel vindt je diverse opties. Eén daarvan is Sport & Spel in de praktijk. Deze korte blokken zijn een aantal maal per jaar en hebben dezelfde basis als de reguliere praktijk training (op verschillende locaties trainen) maar is veel meer gericht op spelelementen. Zo kan je in het park een speurles krijgen of een behendigheidsles dmv gebruik maken van buitenmateriaal zoals bankjes en paaltjes. Voor het volgen van dit blok hoeft jouw hond geen speciale oefeningen al te kunnen, maar dient hij wel in het bezit te zijn van een certifcaat basis gehoorzaamheid (elders behaald, of via één op één les bij ons). Vanaf Praktijk Basis kan er ook aan dit blok meegedaan worden. 


Kosten

8 praktijklessen 

€108,00 

 

2 theorielessen 

Eenmalig te volgen 

€30,00 

De theorieles wordt betaald bij het eerste praktijkblok dat je volgt. 

 

Betaling kan na inschrijving via bankoverschrijving of pin-betaling bij de eerste les.  

 

Gemiste lessen

Onder bepaalde voorwaarden kunnen gemiste lessen worden ingehaald. Voorwaarden ontvang je na inschrijving. 

Gespreid betalen
Wil je graag bij ons trainen maar is het bedrag in één keer te veel? Het is mogelijk om het bedrag in maandtermijnen te voldoen. Vraag hiervoor naar de voorwaarden. 

Data en tijden

Zaterdag 11.15 uur  
Start eerst volgende blokken

2 februari 2019

Locatie

De locatie voor deze training varieert. Een deel van de lessen vindt plaats op het parkeerterrein van sportpark Bolnes in Ridderker of op ons speelterrein. De lessen op locatie zijn in Ridderkerk of Rotterdam-Zuid. Het trainingsschema varieert per blok, na aanmelding ontvang je het overzicht. 

 

Aanvullend

Per trainer worden er maximaal 4 cursisten ingedeeld. Zo is er voldoende begeleiding en ruimte voor vragen.  

 

Je doet bij ons geen examen. In de lessen ziet de trainer hoe het niveau. Wanneer voldoende ontvang je aan het eind van het blok een certificaat. Na afronding van basis gehoorzaamheid kan je doorstromen naar 'Praktijk training gevorderd'.

 

In principe is het niet wenselijk om tijdens een lopend Praktijk Training Basis blok in te stromen. Het is fijner om als cursist dit blok vanaf het begin te volgen. Uiteraard staat het u vrij om contact op te nemen of instroom onder bepaalde omstandigheden mogelijk is.

 

Praktijk training basis kan ook als privé les gevolgd worden. Dit kan via ons bedrijf 'In Hondsnaam'.   


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.