trainingen

Basis gehoorzaamheid

Voor honden van alle leeftijden zonder trainingsgeschiedenis of waarbij de stof lang geleden geleerd is. In een groep van maximaal 4 cursisten per trainer worden alle aspecten uit de basis van de gehoorzaamheid aangeleerd. Naast lessen met jouw hond krijg je in deze cursus ook een theorie les. Zo krijg je nog meer inzicht in het gedrag van jouw eigen hond en hoe hij leert. 

 

Praktijk  basis

Na 'Basis Gehoorzaamheid' komt 'Praktijk Training Basis'. In dit blok gaan wij uiteraard verder met het aanleren van gewenst gedrag, maar bezoeken wij ook diverse relevante trainingslocaties zoals het winkelcentrum, de kinderboerderij en gaan wij met het openbaar vervoer. Zo ondersteunen wij bij het trainen van jouw hond niet alleen op één vast trainingsveld maar ook (de naam zegt het al) in de praktijk. 

Praktijk gevorderd

De laatste groepstraining die je bij ons kunt volgen met oog op gehoorzaamheid is 'Praktijk Training Gevorderd'. Alle geleerde stof komt terug en wordt per baas en hond uitgewerkt tot de optimale vorm. In dit blok bezoeken wij wederom verschillende trainingslocaties. 

 

 

 Puppy cursus

Heb je een puppy, dan kun je ook bij ons terecht! Pups vanaf 12 weken kunnen beginnen met onze puppy cursus. Onze training vindt niet plaats op één veld, maar op verschillende locaties die relevant zijn voor de socialisatie en training van het jonge honden. Zo bezoeken wij de kinderboerderij, gaan we met het openbaar vervoer en bezoeken we een tuincentrum. Deze lessen worden afgewisseld met lessen die wel op een vast trainingsterrein plaats vinden. Tijdens die lessen wordt aandacht besteed aan basis gehoorzaamheid zoals het aanleren van zit, af, blijf en hier komen, afgewisseld met een stukje mentale uitdaging zoals speuren. Ook socialisatie met geluiden (zoals vuurwerk) en vreemde voorwerpen komt aan bod. Een puppy cursus bij De Hondenkaravaan is dus een combinatie van afwisselende oefeningen en socialisatie op verschillende locaties. 

Pups jonger dan 12 weken kunnen vanaf 8 weken deelnemen aan de welpen les. Deze les vindt aansluitend voor of na de puppy groep plaats en is bedoeld om jouw als nieuwe hondeneigenaar alvast op weg te helpen. Vanaf de 12e week stroom je dan automatisch door naar de puppy groep. 


Privé training

Er zijn verschillende redenen waarom je een privé les zou willen. Misschien vind je het gewoon niet fijn om in een groep te trainen of zijn jouw trainingswensen heel specifiek, waardoor je vooral daarop wilt trainen. Ook als je zelf of jouw hond fysieke ongemakken ervaart, kan privé training uitkomst bieden. 

 

Vuurwerk & geluiden training

Vuurwerk is voor veel honden geen feest. Gelukkig kun je met goede training en begeleiding jouw hond aardig op weg helpen en het probleem hanteerbaar maken. Dit vraagt inzet en tijd! Daarom geven wij het hele jaar door vuurwerk en geluiden training. Ons programma loopt het hele jaar door en geeft handvatten aan eigenaren die een viervoeter met geluiden angst hebben. 

 


Sport & Spel

Ben je klaar met een gehoorzaamheidscursus en wil je graag verder met jouw hond? Bij ons is een hoop leuks te ondernemen. Onze Sport & Spel lessen zijn allemaal gericht op 'gewoon leuk bezig zijn met jouw hond'. Er zitten wedstrijdelementen bij de meeste cursussen, maar de basis is om door middel van spel de band met jouw hond te onderhouden en te verbeteren. 

Wij geven zowel kort als langlopende blokken. Liever helemaal geen lessen, maar wel inspiratie? Wij geven ook workshops, ideaal voor een boost voor jou en jouw hond. Klik voor al onze 'Sport & Spel' trainingen op 'meer info'. info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL 87 RABO 0305 5451 91

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.