Een woord van de oprichtster

Pakweg tien jaar geleden had ik moeten giechelen als iemand zei dat ik van honden mijn werk zou gaan maken. Was het mogelijk om van zo iets moois een bestaan te maken? Ja, zo blijkt nu. Wat een prachtig vak heb ik! Begonnen met een uitlaatservice, met het uiteindelijke doel hondengedragstherapeut. De uitlaatservice was een waardevolle start want wie iets over hondengedrag wilt leren doet dit grotendeels in de praktijk. Je krijgt er een getraind oog door en ontwikkelt min of meer een extra zintuig. Toch geloof ik in het volgen van gedegen onderwijs en heb ik dan ook mijn diploma's en certificaten bij gerenommeerde instituten behaald zoals Martin Gaus, De Dierenbescherming en Dogvision. Het laatste jaar ben ik mij bovendien meer gaan verdiepen in Tellington T-touch, een manier van trainen dat tools geeft voor betere balans brengen bij de hond. Inmiddels werk ik niet meer alleen bij De Hondenkaravaan, maar is het uitgegroeid tot een klein team van professionals en vrijwilligers. Op deze pagina stel ik ze graag aan jullie voor! - Sharon 

Sharon van Wijngaarden, oprichtster van het hele geheel. Werkt tevens voor stichting Contacthond en is met enige regelmaat op radio Rijnmond om te praten over haar werk. Heeft twee honden, labrador Pax en herdersruising Memphis. Eigenlijk is alles in haar leven hond, maar daarbuiten wilt ze nog wel eens met haar camera op pad gaan voor wat fotografie. Honden meestal, dat dan weer wel. 

Jordy Blonk, kynologisch instructeur. Heeft twee honden, labrador Pax en herdersruising Memphis. Naast zijn hondenbaan heeft hij ook 'normaal' werk als accountmanager. Jordy sport graag en traint voor een marathon. Hij wilt in de toekomst bij ons het aanbod 'sporten met je hond' gaan vergroten. 

Petra Velthuizen, erkend hondenuitlaatservice. Heeft twee honden, kruising Cooper uit Spanje en teckel Penny. Houdt van orde zoeken in de chaos en ondersteunt daarom vaak organisatorisch bij projecten die Sharon opzet. Hoopt op een dag haar kynologisch instructeurs diploma te halen om verder te kunnen groeien. 


Wilma Schout is kynologisch instructeur. Wilma is jaren gastgezin geweest voor stichting Hulphond, waarbij ze de eerste basis legt voor de pups die later hulphond worden. Heeft momenteel 1 hond, labrador Urban. Ze studeert voor kynologisch gedragstherapeut bij Dogvision en doet met Urban behendigheid en hoopers. 

Simone heeft door haar hond Rebel de liefde voor het hondenvak ontdekt. Haar focus ligt op groepslessen en dan vooral lessen waarin sport, spel en fun centraal staan. Simone is opgeleid via de Martin Gaus academie. 

Daan Rijnbout, vrijwilliger. Heeft twee honden, kruising Cooper uit Spanje en teckel Penny. Daan helpt mee bij het technische gedeelte van De Hondenkaravaan en doet het onderhoud op het speelveld. 


Hans van Wijngaarden, vrijwilliger. Volgt regelmatig workshops en lezingen om op de hoogte te blijven van de hondenwereld. Die is volgens hem tussen de vorige hond die hij had en die hij nu heeft namelijk aardig veranderd, dus vernieuwing van kennis vindt hij fijn. Zijn huidige hond is Falco de Beauceron. Hans ondersteund met organiseren van evenementen waar dat kan en helpt mee aan het bijhouden van het speelterrein.