Speelotheek

Op deze pagina vindt je ons speel-o-theek assortiment. Wij breiden bijna wekelijks onze collectie uit. Momenteel is het nog niet mogelijk om een puzzel of object online te reserveren. Heb je iets dat je graag wilt reserven dan kan dit aan ons per mail of whatsapp-bericht doorgegeven worden. De puzzel wordt, zodra deze weer bij ons terug is, dan voor je apart gehouden. Het ophalen en terugbrengen van puzzels kan op afspraak. Beschikbare dagen zijn: woensdag avond, donderdag avond en zaterdag middag. Gaat jouw hond mee met onze uitlaatservice of train je bij ons? Dan kunnen de puzzels ook bij het ophalen of bij de training worden meegenomen. Per persoon zullen hier afspraken over gemaakt worden. 

spelregels

Brengen en halen

Op afspraak kunnen de artikelen opgehaald worden en teruggebracht worden. In de toekomst wordt het mogelijk om artikelen online te reserveren en komt er de mogelijkheid om buiten afspraak om spullen te halen en te brengen. 

De uitleenperiode per keer is 2 weken. Wil je binnen deze weken de artikelen nog niet terug brengen, dan kunnen ze verlengd worden. In dat geval gaat er opnieuw per week 1 strip van de strippenkaart met een maximum van 3 weken verlening. Bij losse verhuur berekenen we 3 euro per artikel, per week met ook een maximum van verlening van 3 weken.

Fan van een bepaald product? Veel van de artikelen zijn bij ons ook te koop. Iedereen die huurt bij de speel-o-theek krijgt 10% korting op aanschaf van producten die wij in de verhuur hebben. 

Zit jouw hond bij onze uitlaatservice? Dan kan er op afspraak ook spellen neergelegd worden bij het ophalen/brengen van de hond/honden. De artikelen kunnen dan na de uitleenperiode weer klaargelegd worden. Dit is ook van toepassing op trainingen. Let op: het blijft eigen verantwoording om de producten op tijd bij ons terug te krijgen. 

 

Tarieven

Strippenkaarten 
6 ritten
€ 27,00
10 ritten
€ 40,00
20 ritten
€ 70,00
30 ritten
€ 90,00 

 Artikel los huren
€ 5,50 per artikel per keer 

Alle strippenkaarten zijn vanaf uitgifte 26 weken geldig m.u.v. de 30 ritten kaart. Deze is 35 weken geldig. 

Binnenkort kan je naast lid van de speel-o-theek ook lid worden van De Hondenkaravaan. Voor een vast maandbedrag kun je dan artikelen huren, ontvang je het magazine, krijg je korting op training en krijg je korting op de webshop. Ieder speel-o-theek lid ontvangt hier tijdig info over. 

Borg

Bij de eerste strippenkaart betaal je € 30,00 borg. Deze borg blijft bij ons zolang je lid bent van de speel-o-theek. Wil je geen lid meer zijn, dan krijg je de borg terug. Gaat er tijdens de huur iets stuk, dan zal dit van je borg afgehaald worden. 

Bij losse verhuur betaal je per keer de borg van €30,00. Deze krijg je terug wanneer de spullen weer worden ingeleverd. In veel gevallen is het dus handiger en voordeliger om een strippenkaart te nemen. 

Bij uitgifte en terugbrengen worden de artikelen gecontroleerd op schade en of ze juist schoon gemaakt zijn. Eventueel wordt er (een deel) van de borg ingehouden wanneer het product niet naar behoren is teruggebracht. 

Het inhouden van de borg bedraagt nooit meer dan de aanschafwaarde van de puzzels of artikelen. 


 

 


1.Snack slang

Vul de slang met koekjes en/of iets smeerbaars zoals paté en laat jouw hond het er met zijn bek uit halen. Kan in de vaatwasser. 

2.Voer kegel

Vul de kegel met voer. Door er tegen aan te tikken en te stoten komen de snoepjes weer uit de kegel. In de kegel zit een doolhof om het niet te makkelijk te maken. 

3. Puzzle ball

Maak de bal open en vul de kamers met voertjes. De verschillende kamers staan voor de moeilijkheidsgraad, dus zeker geschikt voor honden die van uitdaging houden. 


4. Dog Tornado

Door de verschillende lagen te bewegen komen de snoepjes vrij. Maak het moeilijker door de witte botjes in de puzzel te doen. 

5. Dog Brick

Maak klepjes open, schuif de bakjes en verplaats de botjes. Iets wat sloopgevoelig dus niet geschikt voor de echte beukers, maar zeker een leuke uitdaging voor alle puzzelaars die niveau 1 inmiddels snappen. 

6. Treat Tumble

Stop snoepjes in de bal en laat de hond ze er uit krijgen door de bal te rollen. Beschikbaar in klein en groot formaat. 


7. Spot

Draai de plankjes en de schijven en vindt de koekjes. Niet te makkelijk en niet te moeilijk. 

8. Dog Casino

Niveau 3 spel. Draai eerst de witte botjes om de laatjes te kunnen openen. Leuk in combinatie met clicker training (vraag naar meer via onze trainingen). 

9. Dog Worker

Niveau 3 spel. Vervolg op de 'Hide 'n Slide'. Draai de schijf en verplaats de pinnen om de koekjes tevoorschijn te laten kopen. Er moeten meer handelingen gedaan worden voor de koekjes zichtbaar worden. 


10. Tortuga

Schuif de vakjes in bepaalde volgorde om de koekjes te vinden. Sommige kunnen draaien, sommige alleen voor en achteruit. Leuk spel voor honden die niveau 1 spellen al kunnen. 

11. Holt

Schuif het middenstuk van links naar rechts om de andere schijven te laten bewegen. Let op: de schuifjes gaan wat stroef, dus niet aan te raden voor honden die snel gefrustreerd raken. 

12. Dog Smart

Heerlijke begin puzzel, of top voor tussendoor. Verplaats de witte botjes en vindt de snoepjes. 


13.Dog Twister

Niveau 3 spel. Trek de witte handles naar achteren om de vakjes open te kunnen maken. Leuk om aan te leren dmv bijvoorbeeld de clicker (vraag naar meer info via onze trainingen). 

14. Hide 'n Slide

Stop snoepjes in de dopjes, verstop ze in de open gaten en doe de klepjes dicht. Heerlijke puzzel voor vele niveau's.  

15. Noor

Goede beginners puzzel. Door het midden vakje op te tillen kunnen de andere schijven draaien. Handgemaakt.


16. Food looper

Doe snoepjes in de gaten en laat jouw hond bedenken hoe ze er uit kunnen komen. Bezigheidsspel. 

17. Woodstick

Til het eerste blokje uit het spel, zo dat de andere naar voren kunnen schuiven. Voor puzzelaars die al wat meer ervaring hebben. Let op: dit spel is alleen geschikt voor honden met een smalle snuit, anders kunnen ze niet bij de snoepjes. Handgemaakt. 

18. Ballistic

Verstop snoepjes of lekkere kluifjes in de vakjes en sluit de bal. Leuk voor honden die nog moeten leren puzzelen, niet geschikt voor hele grote slopers.  


19. Dog flip board

Leuke beginnerspuzzel of voor tussendoor. Schuif de vakjes, maak de klepjes open en haal de dopjes weg. Is te huur samen met de Dog Push Away (op 1 strip). 

20. Dog push away

Leuke beginnerspuzzel of voor tussendoor. Til de dopjes op en schuif de kleppen. Is te huur samen met de Dog Flip Board (op 1 strip).

21.Chess

Voor honden die al wat meer puzzelen. Schuif de vakjes naar de zijkant of maak de puzzel moeilijker door de dopjes te gebruiken. Te huur in twee maten. 


22.Dog Turn

Door de bakjes om te kantelen vallen de koekjes er uit. Gebruik de grote gaten voor een makkelijkere puzzel en de dop met de kleine gaten om hem moeilijker te maken. 

23. Dog Poker Box

Schuiven, open maken, op tillen.. Goede puzzel voor alle honden die niveau 1 goed beheersen. 

24. Dog bone

Variant op het Dog Flip Board. Stapje hoger dan niveau 1 of leuk tussendoor. 


25. Dog Trotter

Vul het middelste vakje en laat de hond de 3 kanten aantikken. Ook leuk om te gebruiken als anti-schrok bak. 

26. Dog maze

Door het dolhofje in de ufo moet het snoepje een wat langere weg afleggen om er weer uit te komen. Niet geschikt voor honden die snel op speeltjes gaan knagen als de snoepjes er niet snel uit komen. Bezigheidsspelletje. 

27. Dog slowfeeder

Voor honden die heel snel hun eten op eten (en daardoor een zere maag krijgen). Ook prima te gebruiken als puzzel. Stop er eens wat leverworst of kaas in, bijvoorbeeld. 


28.Tug a Jug

Vul de fles met snoep en kijk of de hond ze via de opening met het touw er weer uit kan krijgen. Door aan het touw te trekken komen de snoepjes vrij. Kan frustratie opwekken, geschikt dus voor honden die al wat meer hebben gepuzzeld. Bezigheidsspel. 

29. Busy Buddy

Lijkt op een voerbal maar is door de vorm uitdagender. Te huur in verschillende maten. Bezigheidsspel.

30. Food qube

Voertjes komen door de vorm niet direct naar buiten. Geschikt voor honden die snel slopen. Bezigheidsspel. 


31. Snuffelmat

Basis behoefte voor alle honden! Makkelijk te doen en uit te voeren. Ook verkrijgbaar is de snuffelbal. Zelfde principe maar door de vorm (rond) actiever. 

32. Wobbler

Lijkt op de voer kegel (2.). Stevig materiaal dus geschikt voor veel honden. Te huur in twee verschillende maten. 

33. Spin it

Laat de hond het speeltje rollen om te kijken hoe snel de snoepjes los komen. 


34. Tiltz

Leuk om te gebruiken als anti-schrokbak. De onderkant van de Tiltz is verzwaard als een tuimelaar. Door er tegen aan te tikken komen de snoepjes midden in de bak terecht. Ook prima te gebruiken als bezigheidsspel. 

35. Treat tower

Leer jouw hond om de plankjes weg te trekken zodat de snoepjes naar beneden vallen. Spel voor gevorderde puzzelaars. 

36. Waggler

Aan beide kanten kunnen er snoepjes gestopt worden. Door met de waggler te gooien komen de snoepjes los. Bezigheidsspelletje. 


37. Hoogte sprongen

Set met 6 pionnen, 3 balken en een verlengstuk voor de hoogte. Te gebruiken als hoogte sprong of als slalom paaltjes (door de stokken in de pion te steken).

38.Balans egels

Leer de hond zijn poot op een egel te zetten. Ga zo door tot hij al zijn poten op een aparte egel heeft. Uit de balanssport. Verhuur per 4.

39. Hoepels met voet

Leer jouw hond om door een hoepel te lopen. Ook te huur icm speciale pionnen, zodat je hoogte kan aanbrengen. Verhuur per 2 (voet en hoepel).


40. Tunnel klein

Tunnel voor pups en kleine honden. Wordt verhuurd met paaltjes om de tunnel op het gras vast te zetten. 

41. Tunnel groot

Tunnel voor grote honden, lengte 5 meter. Wordt verhuurd met paaltjes om de tunnel op het gras vast te zetten. 

42. Krukjes

Krukjes voor balans training. Leer de hond met zijn voor of achterpoten op de krukjes te staan. Ook lopen over meerdere krukjes is een uitdaging. Worden verhuurd per 4. 


43. Doorspring hoepel

Laat jouw hond door een hoepel springen. Door de klemmen kun je zelf bepalen hoe hoog de ring moet worden. Alleen geschikt voor gebruik op gras. 

44. balans kussen

Leer jouw hond zijn balans te vinden door hem op de kussen te laten staan. Alleen voorpoten, alleen achterpoten, of het hele lijf dmv 2 kussens. Verhuur per 2 stuks. 

45. Voerbak puzzel

Goed te gebruiken als anti-schrokbak. Kan ook als puzzel gebruikt worden. Verstop de snoepjes tussen de grassprieten en bedek deze met bijvoorbeeld w.c. rolletjes. 


46. Poker Box Vario

Geschikt voor kleine hondjes en pups. Leuke opstap naar moeilijkere puzzels. 

47. Brain train cube

Niveau 2/3. De hond moet leren eerst de groene pinnetjes op te pakken, voor hij de gele laatjes open kan maken. info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.