Persoonlijke aandacht is het belangrijkste uitgangspunt van de Hondenkaravaan. Samen werken we naar het inzicht krijgen in jouw hond; wie jouw hond is en hoe jullie samen het fijnste leven kunnen hebben. We kijken naar wie jij bent als mens en wie jouw hond is. De begeleiding wordt geheel afgestemd op jullie als team. Ieder mens en iedere hond is uniek en heeft zijn eigen aandachtspunten, wij geven je graag inzicht. Begeleiding en coaching bij de opvoeding van jouw hond kan bij ons op verschillende manieren, er zijn diverse trajecten van 6 en 12 maanden zoals een compleet traject, een basis traject en een optie tot een traject op maat om geheel aan jullie wensen te voldoen. Op deze pagina vindt je de inhoud van deze lessen. Heb je interesse om bij ons te trainen en inzichten te krijgen? Wij bieden iedereen een vrijblijvende kennismaking aan. Wanneer er een klik is starten we met 2 introductielessen. Na deze lessen wordt samen met jullie besproken welk traject het beste bij jullie past. 

Opvoed trajecten inhoud

In alle trajecten komen de volgende zaken aan bod:

  • Theorie over hondengedrag
  • Basis oefeningen ter ondersteuning 
  • Meedraaien in het gezin (o.a. alleen thuis blijven) 
  • Socialisatie geluiden, ondergronden enz.
  • Hersenwerk 
  • Besef van lijf en leden 
  • Socialisatie met volwassen honden
  • Socialisatie met leeftijdsgenoten 
  • Verzorging & dierenarts 
  • Tussentijds telefonisch consult voor ondersteuning

Les aan huis

Het is mogelijk om lessen in en rondom huis te nemen. Na de introductielessen wordt gekeken of dit nodig is. Tevens is het mogelijk om dit later te plannen. In de meeste gevallen kan dit binnen het tarief van het traject. Weet je van te voren al dat je lessen aan en rondom huis wilt hebben? Vermeld dit eenvoudig bij jouw aanmelding, dan kijken we direct naar de mogelijkheden. 

Data en tijden

Individuele lessen kunnen op basis van beide agenda's worden ingepland. Lessen uit het traject die in groepsverband plaats vinden staan vermeld in het jaarrooster. Zowel individuele lessen als groepslessen duren 35 minuten. 

Locatie

Tot april 2021 bevindt onze hoofdvestiging zich in Ridderkerk. Daarna verhuizen wij naar Ziedewij 43 in Barendrecht. Voor de individuele lessen zijn er tevens opties in Alblasserdam en Nissewaard. Vraag bij aanmelding naar de mogelijkheden. 

coaching

Bij coaching ga je samen met een coach kijken naar hoe jouw relatie met de pup is. Je werkt zelfstandig aan inzicht om tot een goede band met elkaar te komen. 

tarieven

Klik voor het totaal overzicht van de tarieven en de inhoud van de trajecten op onderstaande knop. Tarieven staan tevens vermeld op de pagina 'tarieven'.  (Worden snel toegevoegd).


veel gestelde vragen

Wij hebben hieronder wat veelgestelde vragen verzameld en beantwoord. Is het toch niet duidelijk? Je kunt altijd even contact met ons opnemen.

Ik heb wisselende diensten van werk en kan daarom niet elke week op dezelfde dag naar les komen. Is dat een probleem?
Nee dat hoeft geen probleem te zijn. Waarschijnlijk past een individueel traject dan het beste bij jullie. Hierin kijken we naar de mogelijkheden. Wel is het zo dat er rekening gehouden moet worden dat je niet altijd bij de begeleider naar keus terecht kan, omdat ver vooruit plannen niet altijd haalbaar is. 

 

Kan ik voor het einde van het traject stoppen? 
Doordat wij op maat en individueel gericht werken is onze ervaring dat wij bijna altijd een passend programma kunnen bieden. Tevens hebben wij een team van meerdere professionals, waardoor er altijd wel met iemand een klik is. Toch kunnen er redenen zijn waardoor het traject niet doorgezet kan worden. Het hoe en wat vindt je onder 'tarieven'. 

 

 

Mijn kind  wil de training volgen. Kan dat?
Kind en hond training valt bij ons onder coaching. Het is wel mogelijk om af en toe binnen de opvoedtrajecten een les met de kinderen af te spreken. Dit gaat altijd in overleg, omdat hiervoor het e.e.a. voorbereid moet worden. Ouders zijn in principe daar altijd bij aanwezig. Wat daarbij de ideale situatie is zal per geval bekeken worden. Kinderen tot 14 jaar kunnen in principe niet mee doen met de groepslessen, op uiteraard het speciale traject 'kind en hond' na. 

 

Wie mag er allemaal mee naar de training?
In geval van individuele lessen zal het geheel afhangen wat voor de hond fijn is. Voor sommige honden is het geen probleem wanneer het hele gezin meekomt, voor andere is dit te druk. Dit wordt per geval bekeken. Doorgaans vinden wij het zelf belangrijk dat zoveel mogelijk mensen uit het gezin betrokken worden en zullen dit dan ook zo optimaal mogelijk proberen te doen. Het hoe en wat gaat in overleg. 

vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.