TRAJECT

Sinds 2019 geven wij geen puppy opvoedcursus meer in groepen. Wij merkte dat er zoveel te vertellen is en dat het in een groep gewoon niet altijd goed lukt. Daarbij is iedere hond anders, even als de mens die bij de hond hoort. Met individuele begeleiding kun je sneller het beste uit de opvoeding halen. Fijn! 

Aanmelden kan vanaf het moment dat er besloten is om een pup in huis te nemen. Zo kunnen wij al ondersteunen bij het aanschaffen van de hond (meer info over advies lees je hier). Pups van alle leeftijden kunnen bij ons starten. Uiteraard passen we de lessen aan op wat past bij de leeftijd van de hond. Rustig aan, maar wel gericht op de toekomst. Er is veel te doen en te lezen over socialisatie. Uiteraard besteden wij daar veel aandacht aan, maar wederom gericht op de hond en de mens. Wat een pup nodig heeft hangt sterk af van het ras (of kruising), hoe en waar hij geboren is en hoe de directe leefomgeving van de hond er uit ziet (gaat zien). Een goed beeld hierover krijgen is belangrijk, want het zorgt voor heldere verwachtingen. Vaak kies je voor een bepaald ras omdat de eigenschappen je erg aanspreken. Toch kunnen juist die eigenschappen ook voor uitdagingen zorgen. Bij het opbouwen van een goede band is het belangrijk dat dat je deze uitdagingen leert begrijpen en op een positieve manier om leert zetten of mee om leert gaan. 

 

Socialisatie omgeving

We besteden op maat aandacht aan de socialisatie van de hond. De basis van de socialisatie ligt bij de fokker en afhankelijk van hoe het daar vergaan is en op basis van het karakter van de pup maken wij een trainingsplan voor jouw pup. Voor sommige honden hoeven zaken alleen herhaald te worden, voor andere zijn er meer aandachtspunten. 

 

Socialisatie met honden

Vaak krijg ik de vraag hoe het met de socialisatie met soortgenoten zit, gezien je bij 1 op 1 les geen andere cursisten ziet. In onze optiek kunnen pups het beste leren van stabiele, volwassen honden. Pups moeten vaak nog uitzoeken hoe het nou allemaal werkt, dus een spelpartner die al wat langer meeloopt kan dan verstandig zijn. Socialisatie met honden staat zeker standaard op het programma, echter doe ik dit met mijn eigen honden of honden van mensen waarvan wij weten dat pups er iets van kunnen leren. 

 

Opbouwen band met begeleider/gezin

Een hele grote basis van het traject is de band tussen mens en gezin goed begeleiden. Wederom is dit voor iedereen verschillend. Wij willen met onze trajecten wederzijds begrip en inzicht creëren.

 

Mentale uitdaging

Zeker voor pups is mentale uitdaging een must. Ze mogen immers lichamelijk nog niet alles, maar hebben vaak wel al energie voor tien. In de lessen verwerken wij oefeningen die je samen thuis kunt doen om hem zo toch mentaal voldoening te geven. Pups die mentaal uitgedaagd zijn zullen sneller rusten, wat bijdraagt aan een betere prikkelverwerking en een stressbestendiger pup. 

AANVULLEND

Basis oefeningen

Uiteraard komen ook basis oefeningen voorbij die bij de opvoeding van de pup horen. Basis oefeningen hoeven zeker geen droge hap te zijn en kunnen een goed onderdeel zijn van het opbouwen van de band tussen mens en hond. Bij basis oefeningen moet je denken aan lopen aan de lijn, hier komen, zit, af, blijf enzovoort. Wederom is dit afhankelijk van de pup.

 

Praktijk training

Naast lessen op onze locatie gaan we ook praktijk locaties bezoeken, zoals de dierenarts, het park, het winkelcentrum enzovoort. 

 

Puppyfitness

Leren hoe jouw lijf in elkaar zit is voor iedere hond belangrijk en een goede basis kan in de puppytijd al gelegd worden. In onze lessen verwerken we daarom fitness oefeningen om de pup langzaam en op een verantwoorde manier te laten wennen aan zijn lijf. Meer lichaamsbesef kan op langer termijn bijvoorbeeld voor minder blessures zorgen.

 

Meer dan trainen alleen

Online leeromgeving 

Bij deelname aan het traject krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Hier vindt je video's met betrekking tot de opvoeding van jouw pup en kennis en theorie over honden en hun gedrag. Zo kun je altijd de lessen en onze les stof thuis terug kijken, 

 

Magazine

Bij deelname aan het opvoed traject ontvang je bovendien kosteloos ons magazine in de mail. Ons magazine komt 9 keer per jaar uit en staat vol van zaken die wij belangrijk vinden of kennis die wij goed vinden om te delen. Naast het magazine komen er jaarlijks ook een aantal specials uit, die voor onze cursisten met reductie te verkrijgen zijn. 

 

Speelotheek

Binnen het traject zit tevens kosteloos gebruik maken van onze speelotheek. Hoeveel spellen of materialen je kunt huren hangt af van welk traject je hebt gekozen. 

Groepslessen

Vanaf 8 maanden en bij afname van een jaartraject is het mogelijk om ook groepslessen te gaan volgen. Samen wordt afgestemd wanneer de hond hiervoor geschikt is. Wil óf kun je geen groepslessen volgen, dan kunnen de groepslessen in het jaarabonnement (zie tarieven) omgezet worden naar extra privé lessen.

 

En meer

Naast al het bovengenoemde ontvang je ook standaard 10% korting op onze webshop, heb je kosteloze deelname aan onze spelletjesdag en krijg je een uitnodiging voor lezing over voeding georganiseerd door onze partner Prins. 


Les aan huis

In onze trajecten zit standaard één les van een uur aan huis. Ieder staat natuurlijk vrij om hier gebruik van te maken. De les aan huis wordt na inschrijving en in overleg afgesproken. Let op: voor adressen buiten Ridderkerk, Rotterdam Ijsselmonde en Abbenbroek wordt een toeslag berekend. Hoeveel deze toeslag is hangt af van de woonlocatie. De toeslag is bedoeld voor de reistijd en reiskosten. Heb je behoefte aan meer lessen aan huis? Je kunt 2 reguliere individuele lessen van jouw traject inruilen voor 1 huisles. 


Data en tijden

De lessen (privé) duren 35 minuten. Het is mogelijk om een dubbele les te plannen indien de situatie hierom vraagt. Mensen met een jaartraject kunnen met hun hond (wanneer deze minimaal 7 a 8 maanden is) kiezen om groepslessen te volgen. Een groepsles duurt bij ons 35 minuten en is 1 op 3.

Locatie

Diverse locaties in Ridderkerk of Abbenbroek e.o. De locatie wordt per les doorgegeven. Hiervoor ontvang je als cursist een dag voor je les een les-alert. Les aan huis is ook mogelijk. 

tarieven

Ga voor info over de tarieven naar onderstaande knop met 'meer info'. Op onze tarievenpagina scroll je naar beneden tot 'opvoeding en gedragstrajecten'. 

aanvullend

online coaching

Voor onze cursisten staan we graag klaar, ook buiten trainingstijden. Al onze cursisten kunnen een keer per week, tussen de lessen door, contact met ons opnemen met een trainingsvraag of voor advies. Dit kan via e-mail of whatsapp. Heb je behoefte aan meer begeleiding tussen de lessen door, dan is het mogelijk om een coachings abonnement te nemen. 

Inhoud en tarief

Voor het overzicht van onze tarieven klik je hier  'naar tarieven'. 

Wekelijks 3 contactmomenten:

  • 2 chatsessies
  • 1 keer (video) bellen

waarom online coaching?

Wij hebben het altijd heel belangrijk gevonden om voor onze cursisten klaar te staan. Veel cursisten weten ons tussendoor te vinden met vragen over situaties waar zij last van hebben. Wij willen alle vragen met liefde en veel zorg beantwoorden, zodat de cursist er thuis goed mee verder kan. Echter werd dit dagelijks een steeds grotere belasting, wat tijd wegnam van het geen waar wij het meest in geloven: het fysiek coachen en trainen van mens en hond. Het op afstand coachen vinden wij echter ook leuk en wij willen dit graag als dienst kunnen verlenen. Daarom is deze manier van coachen in het leven geroepen. Zo heb je vaste momenten waarop je alles kunt vragen over jouw hond en kunnen wij dit in onze agenda inplannen. De contactmomenten worden van te voren met elkaar afgesproken. 

 

Online coaching is ook goed geschikt voor personen die onzeker zijn in de training of opvoeding van hun hond. Wij weten uit eigen ervaring dat soms even je hart luchten bij iemand erg prettig kan zijn. Samen dan weer op de rit komen om er met volle energie tegen aan te kunnen helpt bij jouw training. Een blije begeleider is de basis voor een gelukkige hond!


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.