Dit ga je doen

Praktijk gericht trainen is een goede manier om jouw hond in meerdere situaties te leren begrijpen en zo aan de band te werken. Samen uitdagingen aangaan geeft inzicht in wat jouw hond aankan. Praktijk training kan best pittig zijn, want net als in ‘het gewone leven’ komen er allerlei verschillende moeilijkheden voorbij. In deze training kan dan ook pas ingestroomd worden wanneer er reeds een basis gehoorzaamheid cursus gedaan is. Dit kan bij ons via één op één begeleiding, of bij een andere hondenschool.

Je traint dit blok niet op één vaste locatie maar op verschillende, voor de training relevante, locaties. Denk hierbij aan het winkelcentrum, de kinderboerderij, ov training en een bezoek aan het park. Naast het uitbouwen van de gehoorzaamheid oefeningen komt ook mentale uitdaging, zoals speuren, dit blok terug. Bij de praktijk training hoort een theorieles.

 


ZATERDAG OCHTEND

Op zaterdagochtend (m.u.v. in de zomerstop en in de winterstop) hebben wij van 11.15 uur tot 12.00 uur praktijklessen staan. Deze lessen zijn elke week op een andere locatie. Op deze manier kun je op een breder gebied contact trainen met jouw hond. Omdat deze vorm van trainen best pittig kan zijn (i.v.m. alle prikkels die de hond krijgt) hanteren wij een instroom norm. Om mee te kunnen doen dien je met jouw hond basis gehoorzaamheid gedaan te hebben, via 1 op 1 les bij ons of via een andere hondenschool. Heb je dit niet maar denk je dat jouw hond wel voldoende basis heeft om mee te kunnen doen, dan plannen we voor de start van het praktijk blok een kennismaking in. 

In het verleden bleken deze lessen te zwaar voor sommige honden en dat willen wij in de toekomst voorkomen. Jou en je hond leren kennen vinden wij dus belangrijk, zodat wij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen. 

Deelnemen kan vanaf ongeveer 8 maanden. Let op: sommige honden zitten dan midden in hun puberteit en ook dan is deze cursus nog niet altijd geschikt. Later starten kan dan verstandig zijn. Twijfel je? Uiteraard denken we graag even met je mee. 

Het zaterdag praktijk traject bestaat uit 8 lessen per blok. 

WOENSDAG AVOND

Op woensdagavond 19.30 - 20.30 uur (m.u.v. de zomerstop en de winterstop) hebben wij praktijk training in de wijk staan. In tegenstelling tot de zaterdagochtend lessen starten deze lessen wel altijd vanaf dezelfde locatie (Boelewerf 28, Ridderkerk). Deze groep is gericht op het wandelen door de wijk, waarbij we wel elke week verschillende routes pakken. Tijdens het wandelen trainen we op situaties die jij dagelijks tegen kan komen, zoals vreemde mensen/honden, fietsers, katten, wandelen aan de lijn enzovoort. 

Om mee te kunnen doen dien je met jouw hond basis gehoorzaamheid gedaan te hebben, via 1 op 1 les bij ons of via een andere hondenschool. Heb je dit niet maar denk je dat jouw hond wel voldoende basis heeft om mee te kunnen doen, dan plannen we voor de start van het praktijk blok een kennismaking in. 

In het verleden bleken deze lessen te zwaar voor sommige honden en dat willen wij in de toekomst voorkomen. Jou en je hond leren kennen vinden wij dus belangrijk, zodat wij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen. 

Deelnemen kan vanaf ongeveer 8 maanden. Let op: sommige honden zitten dan midden in hun puberteit en ook dan is deze cursus nog niet altijd geschikt. Later starten kan dan verstandig zijn. Twijfel je? Uiteraard denken we graag even met je mee. 

Het maandag praktijk traject bestaat uit 4 lessen per blok.


Kosten

Zaterdag ochtend
Blok 8 praktijklessen 

€ 116,00 

Woensdag avond
Blok 4 praktijklessen
€ 58,00 

  

Betaling kan na inschrijving via bankoverschrijving of pin-betaling bij de eerste les.  

 

Gemiste lessen

Per 8 lessen kan er 1 les worden ingehaald. Individueel kunnen er afwijkende afspraken gemaakt worden. Voorwaarden ontvang je na inschrijving. 

Gespreid betalen
Wil je graag bij ons trainen maar is het bedrag in één keer te veel? Het is mogelijk om vanaf €100,00 het bedrag in 2 maandtermijnen te voldoen. Vraag hiervoor naar de voorwaarden. 

Data en tijden

Zaterdag 11.15 uur  
Diverse locaties. Trainingsrooster ontvang je na inschrijving. 
Woensdag 19.30 uur 
Boelewerk 28, Ridderkerk

Wil je bij een van onze lessen komen kijken? Dat is geen probleem. Neem van te voren wel even contact met ons op, zodat wij kunnen doorgeven waar we op dat moment zijn. Soms worden lessen verschoven (bijvoorbeeld i.v.m het weer) en zijn wij niet op de afgesproken locatie. Zorg dat je er niet voor niets staat en geef ons tijdig even een berichtje. Dit kan via e-mail dehondenkaravaan@gmail.com of whatsapp 06 37 44 03 33. Bellen kan ook. Let op: spreek bij geen gehoor altijd onze voicemail in. Alleen dan bellen wij terug. 

Aanvullend

Per trainer worden er maximaal 5 cursisten ingedeeld. Zo is er voldoende begeleiding en ruimte voor vragen.  

 

Je doet bij ons geen examen. In de lessen ziet de trainer hoe het niveau. Wanneer voldoende ontvang je aan het eind van het blok een certificaat. Na afronding van basis gehoorzaamheid kan je doorstromen naar 'Praktijk training gevorderd'.

 

In principe is het niet wenselijk om tijdens een lopend Praktijk Training Basis blok in te stromen. Het is fijner om als cursist dit blok vanaf het begin te volgen. Uiteraard staat het u vrij om contact op te nemen of instroom onder bepaalde omstandigheden mogelijk is.

 

Praktijk training kan ook als privé les gevolgd worden. Zie voor meer info en tarieven 'gedragsbegeleiding'.   


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.