TRAJECT

Sinds 2019 geven wij geen puppy opvoedcursus meer in groepen. Wij merkte dat er zoveel te vertellen is en dat het in een groep gewoon niet altijd goed lukt. Daarbij is iedere hond anders, even als de mens die bij de hond hoort. Met individuele begeleiding kun je sneller het beste uit de opvoeding halen. Fijn! 

Aanmelden kan vanaf het moment dat de pup in huis komt. Dus ook de alle jongste zijn welkom. Uiteraard passen we de lessen aan op wat past bij de leeftijd van de hond. Rustig aan, maar wel gericht op de toekomst. 

Er is veel te doen en te lezen over socialisatie. Uiteraard besteden wij daar veel aandacht aan, maar wederom gericht op de hond en de mens. Wat een pup nodig heeft hangt sterk af van het ras (of kruising), hoe en waar hij geboren is en hoe de directe leefomgeving van de hond er uit ziet (gaat zien). 

 

Een goed beeld hierover krijgen is belangrijk, want het zorgt voor heldere verwachtingen. Vaak kies je voor een bepaald ras omdat de eigenschappen je erg aanspreken. Toch kunnen juist die eigenschappen ook voor uitdagingen zorgen. Bij het opbouwen van een goede band is het belangrijk dat dat je deze uitdagingen leert begrijpen en op een positieve manier om leert zetten of mee om leert gaan. 

In het opvoed traject zijn er standaard oefeningen die altijd terug komen en verder wordt gekeken wat een waardevolle toevoeging is voor de hond en zijn mens. Als basis werk ik altijd eerst aan het contact tussen beide. Onze mening is dat wanneer dit goed is je veel zaken kunt begeleiden en oplossen. Wij werken beloningsgericht, maar besteed daarbij ook aandacht aan het aanleren van grenzen. Niet weten wat er van je verwacht wordt geeft stress en dit willen wij zoveel mogelijk beperken. 

AANVULLEND

De frequentie van de lessen worden bepaald op basis van de behoefte. Het is aan te raden om in het begin een niet te grote ruimte te laten zitten tussen de lessen. Ervaring leert dat er veel te vragen is en dan is het prettig om tijdig contactmomenten te hebben. Verder verschilt ieder traject van elkaar. Soms is het prettig om zo af en toe te komen voor les en het opbouwen van een band. Soms is een intensievere training nodig. Gezamenlijk bekijken we wat werkt. Voor al mijn cursisten geldt in ieder geval: loop je ergens tegen aan dan mag je altijd tussen de lessen contact opnemen. 

 

Socialisatie met honden
Vaak krijg ik de vraag hoe het met de socialisatie met soortgenoten zit, gezien je bij 1 op 1 les geen andere cursisten ziet. In onze optiek kunnen pups het beste leren van stabiele, volwassen honden. Pups moeten vaak nog uitzoeken hoe het nou allemaal werkt, dus een spelpartner die al wat langer meeloopt kan dan verstandig zijn. Socialisatie met honden staat zeker standaard op het programma, echter doe ik dit met mijn eigen honden of honden van mensen waarvan wij weten dat pups er iets van kunnen leren. 

 

Theorie
Naast praktijk lessen zijn er ook theorielessen. Er is de standaard theorieles die een aantal keer per jaar gegeven wordt. Daar zitten alle (minimale) basis zaken in waarvan ik denk dat een hondeneigenaar ze moet weten. Aanvullend kunnen er theorielessen gevolgd worden naar keuze. Soms maak ik een les gericht op een bepaald ras of specifiek voor een bepaalde hond. Veel vraag is er naar gedragsherkenning. Naast de standaard theorieles en in de lessen zelf kan hier aanvullend les in gevolgd worden. Gedrag leren herkennen zorgt in sommige gevallen voor preventie van (probleem) gedrag of vervelende incidenten. Voor meer info over dit onderwerp bekijk de pagina 'lezingen'. 


tarieven

Alle lessen zijn 1 op 1 lessen 
Welpen les, 
pups tot 3 maanden

Per drie lessen 25 minuten € 62,50

Pups 3 tot  6 maanden 

Losse les 25 minuten € 24,50
Losse 45 minuten les € 40,00 

Per 10 lessen 25 minuten: € 225,00
Per 10 lessen 45 minuten: € 335,00 

Al onze lessen vanaf € 150,00 kunnen in termijnen betaald worden. Let er wel op dat, wanneer je hier voor kiest, dit een betalingsverplichting heeft. Uiteraard kan je ook kiezen om steeds losse lessen te nemen, maar dit is in verhouding wel duurder. 


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.