trainingen

OPVOEDING JONGE HONDEN

Ondersteuning bieden bij de opvoeding van een hond is geweldig leuk. Wij zijn er achter gekomen dat wij dit traject het liefst één op één begeleiden. Er zijn zoveel dingen waar je als eigenaar tegenaan kan lopen. Hoe fijn is het dan om al die vragen te kunnen stellen en volledig de aandacht te hebben in een les. Daarnaast verschilt de manier van opvoeden per hond en een individueel gestuurd traject is dan prettig. Opvoeden duurt anderhalf tot twee jaar. Tijd die je nodig hebt om te kunnen zeggen: 'hey, we zijn samen ergens gekomen'. In die periode staan wij voor je klaar. Elke week, of eens in de zoveel tijd. Afhankelijk van wat jullie samen nodig hebben. We kijken samen naar wat bij jullie past, bespreken grenzen en kijken wat jouw hond aankan én leuk vindt.

 

PRAKTIJK TRAININGEN

Deze training is een goede vervolg stap op honden die reeds basis gehoorzaamheid gedaan hebben (via één op één les bij ons, of elders). Bij deze trainingen bezoeken we diverse relevante trainingslocaties zoals het winkelcentrum, de kinderboerderij en gaan wij met het openbaar vervoer. Zo ondersteunen wij bij het trainen van jouw hond niet alleen op één vast trainingsveld maar ook (de naam zegt het al) in de praktijk. 


HOND & KIND


COMBI SPORT

Ben je klaar met een gehoorzaamheidscursus en wil je graag verder met jouw hond? Bij ons is een hoop leuks te ondernemen. Onze combi sport is gericht op 'gewoon leuk bezig zijn met jouw hond'. De basis is om door middel van spel de band met jouw hond te onderhouden en te verbeteren. 

De lessen zijn vooral bedoeld voor mensen die al bekend zijn met de trainingen en begeleiding van De Hondenkaravaan. Via dit traject bouwen we met veel cursisten een trainingsdoel uit waar we eerder mee begonnen zijn tijdens praktijk lessen of één op één les. Wil je gericht met een bepaalde sport bezig zijn, dan verwijzen wij je graag door naar onze sport & spel partner 'Hondenschool Flos'. 


WORKSHOPS & KORTE TRAININGEN

Een aantal vaste onderwerpen laten wij een paar keer per jaar terugkomen in de vorm van workshops en korte trainingen. Hoewel wij niet persé een clicker hondenschool zijn, maken wij in onze lessen er wel regelmatig gebruik van. Een verdieping rondom de clicker vinden wij zeker aan te raden, daarom geven wij workshops geheel gericht op dit hulpmiddel. Maar ook balanstraining en teambuilding zijn via korte trainingen te volgen.