Fysiek v.s. mentaal

Iedereen weet wel dat een hond voldoende lichaamsbeweging nodig heeft. Maar weet je ook dat het heel belangrijk is dat jouw hond mentaal gestimuleerd wordt? Wat dat inhoudt en hoe je dit kan vertalen naar het dagelijks leven vindt je in dit artikel. 

Lekker positief!

Wie op internet leest over honden opvoeden zal het ongetwijfeld tegen gekomen zijn: positief trainen. Wat is het, waarom stappen steeds meer scholen hierop over en hoe positief is nou eigenlijk positief? 

 

Hallo, aandacht!

Wel eens geprobeerd om jouw hond een commando op te laten volgen terwijl hij zelf met zijn gedachten heel ergens anders is? Over het algemeen kansloos! Aandacht krijgen van jouw hond is essentieel voor een goede training. In dit artikel tips! 

De juiste motivatie

Om jouw training te laten slagen is het van belang om iets te vinden waar jouw hond helemaal gek op is. Waar wil hij al het andere voor laten? De juiste motivatie is belangrijk wanneer je met jouw hond gaat werken. Hoe je deze vindt lees je in dit artikel. 


Gun het tijd

In onze drukke maatschappij zijn we gewend geraakt aan snelheid. Wanneer er zich een probleem voor doet willen we het zo snel mogelijk opgelost hebben. Helaas werkt dit niet altijd zo en zeker niet wanneer je met honden werkt. Training kost tijd! 

 

Spel: wel of niet?

Net als heel veel gedrag moeten honden leren wat sociaal spel is. Er zijn ook honden die helemaal niet gek zijn op spelen met soort genoten. Wat is spel, hoe herken je het en wat als jouw hond liever niks met soortgenoten te maken heeft? 

 

Castratie

Een veel besproken onderwerp en bron voor grote discussies. De één zweert er bij en de ander is fel tegen. Hier de (objectieve )voor én nadelen op een rijtje om jouw gedachtes eens over te laten gaan als je worstelt met dit onderwerp. 

 info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.