Over ons

Pakweg tien jaar geleden had ik moeten giechelen als iemand zei dat ik van honden mijn werk zou gaan maken. Was het mogelijk om van zo iets moois een bestaan te maken? Ja, zo blijkt nu. Wat een prachtig vak heb ik! Begonnen met een uitlaatservice, met het uiteindelijke doel hondengedragstherapeut. De uitlaatservice was een waardevolle start want wie iets over hondengedrag wilt leren doet dit grotendeels in de praktijk. Je krijgt er een getraind oog door en ontwikkeld min of meer een extra zintuig. Toch geloof ik in het volgen van gedegen onderwijs en heb ik dan ook mijn diploma's en certificaten bij gerenommeerde instituten behaald zoals Martin Gaus, De Dierenbescherming en Dogvision. 

Opleiding

Gedragstherapie Dogvision 
Landelijke trainersopleiding Dierenbescherming
Erkend Uitlaatservice Martin Gaus 
T-Touch (start midden 2018) 

 

Het hondenvak is een vrij beroep. Dit wil zeggen dat iedereen die dat wilt zich hondentrainer of therapeut mag noemen. Ik ben van mening dat het voor iedereen in dit vak van grote toegevoegde waarde is om een degelijke, erkende, opleiding te volgen. Dit verbreed je blik, ook als er stof is waar je het niet persé direct mee eens bent. Zelf ben ik 'fan' van wetenschap omdat je op die manier bepaalde methodes en theorieën kunt uitleggen en verklaren. Toch vind ik dat de belangrijkste leerschool de praktijk. Hoe mooi je ook verslagen kunt schrijven of hoe goed je ook kan leren: in de praktijk zijn er zoveel meer factoren waar je rekening moet houden. Een goede theoretische basis is fijn maar het snelst leer je door te kijken naar de behoefte van hond én baas. 

Om mijn hersenen en blik niet vast te laten roesten volg ik regelmatig zelf training en workshops. 

Visie

Ik geloof dat elke hond en elk mens anders is en daarom een aanpak op maat nodig heeft. Mijn belangrijkste doel is mensen meer inzicht geven in het karakter en gedrag van hun hond zodat er vanuit daar aan een band gewerkt kan worden. Ik vind het belangrijk dat de hond de ruimte krijgt om in onze drukke maatschappij zo veel mogelijk hond te kunnen zijn. Training om daarmee voorspelbaarheid te creëren vind ik belangrijk omdat dit bijdraagt aan vermindering van stress. Het hoe en wat rondom de training is bij mij wel altijd gebaseerd op nuttige en praktijk gerichte oefeningen. Kort gezegd heb ik liever dat een hond maar kort kan zitten en blijven maar wel blij en gelukkig is dan dat de hond op hoog niveau gehoorzaamheid oefeningen kent waarbij stress een groot deel uit maakt van zijn leven. 

Om die reden heb ik er voor gekozen om een groot deel van onze trainingen op verschillende locaties te geven. Na het aanleren van de basis (op een vaste locatie) duik ik met de cursisten het diepe in. Op die manier hopen wij het 'op de training doet hij het, maar thuis niet' te doorbreken. 

Toekomst

Naast ikzelf is ook Jordy Blonk instructeur bij de Hondenkaravaan. Hij heeft ook zijn trainersopleiding bij de Dierenbescherming voltooid. Jordy assisteert momenteel bij de groepstrainingen. Op die manier hebben wij bijna altijd twee instructeurs op één groep staan, waardoor er per cursist veel tijd en aandacht is. 

 

De opzet van deze kleine groepjes vind ik erg prettig werken. Mocht de hondenschool in de toekomst verder uitbreiden dan zal dit vooral zijn door het aantrekken van meer instructeurs en niet door de groepen groter te maken. Het is een droom om uiteindelijk een hecht team van trainers te creëren die gelijk gestemd zijn. info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.