januari 2020

Welkom in het nieuwe jaar! Een jaar dat nu al bijzonder is op vele fronten. Een nieuw decennium bijvoorbeeld. Het songfestival is in Nederland (ja mensen wij zijn fan) en we doen als land weer eens mee op een voetbaltoernooi. Het is ook een bijzonder jaar voor ons als bedrijf. In 2020 staan er veel nieuwe lessen op de planning. Naast uitbreiding van ons lesaanbod krijgen wij ook ons allereerste echte kantoor. Naast het kantoor ligt een kleine workshop ruimte, wat ons vele mogelijkheden geeft voor onze lessen. Spannend.. Het wordt allemaal opeens 'een beetje echt'. Wij zijn dan ook enorm dankbaar voor al het vertrouwen dat wij de afgelopen jaren hebben gekregen en hopen in de toekomst nog vele mensen te kunnen ondersteunen bij het onderhouden en verbeteren van de band met hun hond. Met de komst van het pand kunnen wij ook eindelijk ons weer meer gaan richten op het geven van lezingen, voorlichten en theoretische scholing. Dit jaar introduceren wij bijvoorbeeld 'K9 College'. Dit 8 maanden traject is onze allereerste mini opleiding over hondengedrag. Super spannend, maar ook super leuk! Daarnaast hebben wij naast onze reguliere lessen sinds dit jaar ook weer korte lesprogramma's met thema's waar wij veel vragen over krijgen. Denk aan lopen aan de lijn of hier komen. Deze korte blokken zijn bedoeld als introductie voor onze manier van lesgeven of als opfrisser voor wanneer je even vast zit in jouw trainingsproces. Wij wensen iedereen een geweldig 2020 met veel hondenplezier! 

Speelotheek

Steeds meer mensen vinden hun weg naar onze speelotheek. Leuk! Met een schuur vol honden-leuks is het natuurlijk zonde om dat ongebruikt te laten staan. Vanaf maart gaat de speelotheek elke woensdagmiddag en zaterdag open. Wil je tot die tijd gebruik maken van de speelotheek? Dan gaat de huur nog op basis van afspraak. 

Snack delivery

Elke maand een trainings en/of snackpakket op maat thuis voor jouw hond of honden? De Hondenkaravaan gaat maandelijks snack pakketten verzorgen. Zo heb je altijd voldoende (verse) snacks voor jouw hond in huis. Er zijn verschillende pakketen voor één of meerdere honden. De pakketten worden op maat gemaakt. Heeft jouw hond een allergie? Wij houden hier met het samenstellen van het pakket rekening mee. De pakketten kunnen per maand op pauze gezet worden. Ga je op vakantie en heb je niks nodig? Geen probleem. Geef het aan ons door en wij schuiven hem automatisch een maand door. 


Wat is er in januari en februari te doen aan trainingen?

Privé lessen 
Gedragsbegeleiding
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. 

Puppy opvoeding
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. 
Kind & Hond
Iedere woensdagmiddag op basis van afspraak

Semi privé lessen
Hersenwerk
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. 
Training op de m2
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. 

februari

Privé lessen
Gedragsbegeleiding
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag
Puppy opvoeding
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag
Kind & Hond
Iedere woensdagmiddag op basis van afspraak

Semi privé lessen
Hersenwerk
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag
Training op de m2
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag

Groepslessen
Praktijk training
Elke zaterdag vanaf 01 februari 2020

Tijd: 11.15 uur 

Elke woensdag vanaf 04 maart 2020

Tijd: 19.15 uur

Elke vrijdag vanaf 31 januari 2020

Tijd: 15.30 uur 
Combi sport

Elke zaterdag vanaf 01 februari 2020
Tijd: 10.00 uur 

Elke woensdagavond vanaf 04 maart 2020
Tijd: 19.15 uur en 20.30 uur 

Lijn werk
Zaterdag 11.00 uur 
01 feb, 08 feb, 15 feb, 22 feb 2020
Trick & Klik 
Woensdag 15.30 uur 
12 feb, 19 feb, 26 feb, 04 mrt 2020
Clicker training
Vrijdag 14.30 uur
31 jan, 07 feb, 14 feb, 21 feb 2020
Balanstraining
Woensdag 14.30 uur
12 feb, 19 feb, 26 feb, 04 mrt 2020


Eerst volgende fotomiddag thema: the dark

Dit jaar worden er meerdere fotomiddagen georganiseerd met elke keer een ander thema. De eerste  fotomiddag is op zaterdag 08 februari van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het thema voor deze shoot is 'The Dark'. Op die middag worden er portretten gemaakt zoals bovenstaand portret van Falco. Met minimaal licht benadrukken wij de belangrijkste punten op de kop van de hond, maar hullen hem verder in het geheel in het donker. Deze mini shoot duurt ongeveer 30 minuten per hond. Voor deelname aan de shoot is het handig dat de hond in ieder geval even kan blijven zitten terwijl de begeleider en de fotograaf op een afstand staan om de foto te maken. De hond hoeft bij deze foto niet los. 

Locatie: Dijkje 59, Ridderkerk
Datum: 08 februari tussen 13.00 uur en 16.00 uur
Tarief: € 40,00  (abonnementhouders krijgen 10% korting)
Je krijgt: 2 digitaal bewerkte foto's waarvan 1 afgedrukt op 21 x 30 cm
Inschrijven kan via onderstaand formulier. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Tijdens dit korte opleidingstraject behandelen wij het ontstaan van de bijzondere band tussen hond en mens. Wij duiken in de geschiedenis van de hond en bekijken zijnr elatie tot wolven de ontwikkeling tot metgezel die wij vandaag de dag in onze huizen hebben. Bij de lessen wordt uitgebreid aandacht besteeds aan gedragsherkening. Gekeken wordt naar de belangrijkste houdingen en stresssignalen en de betekenis van die signalen. Daarbij kijken we naar agressie en angst, trainbaarheid van rassen het het verwachtingspatroon die je van het bijsturen van bepaald gedrag mag hebben. We bespreken voeding en het effect daarvan op gedrag en kijken naar emoties bij de hond. Hoe gedrag zich ontwikkeld loopt als een rode draad door de opleiding. Kan elk gedrag veranderd worden? Is het zo dat alle honden als een leeg blad geboren worden en alleen door levenservaringen gedrag ontwikkelen of ligt dit anders? Bij de lessen ontvangt iedere cursist lesmateriaal, koffie, thee of limonade en een kleine lunch. De lessen worden verdeeld over 8 maanden. Een lesdag duurt ongeveer 4 uur en tussen de lessen door krijg je opdrachten om thuis verder te gaan met de stof. Tijdens de lessen zijn honden niet toegestaan. 
Deze cursus is beschikbaar voor zowel volwassenen als jeugd. Er zijn twee trajecten: jongeren van 11 tot 18 jaar en 18 jaar en ouder.

Aan het eind van het traject ontvang je van ons een certificaat van deelname (bij een minimale aanwezigheid van 80%. Je mag dus 1 les missen). Wij hebben de ambitie om met dit certificaat bepaalde extra's te regelen zoals korting bij diverse hondentrainingen en/of verkopers van hondenspullen. Scholing en verspreiding van kennis hebben wij namelijk als één van onze belangrijkste bedrijfsdoelen staan. 

tarief

8 lessen: € 450,00 

Betaling 8 lessen in één keer € 425,00

Basis college jeugd (11 tot 18 jaar)

8 lessen: € 395,00
Betaling 8 lessen in één keer € 375,00
K9 College is in maximaal 6 termijnen te betalen.

agenda

Lessen zaterdag 10.00 uur - 14.00 uur 
9 mei, 23 mei, 6 juni, 4 juli
12 sept, 3 okt, 7 nov, 12 dec

Jeugd zaterdag 10.00 uur - 14.00 uur 
16 mei, 30 mei, 20 juni, 27 juni,
19 sept, 10 okt, 14 nov, 19 dec


aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Een van onze favoriete plekken om te lopen (en te fotograferen) is het Waalbos in Ridderkerk/Zwijndrecht. Het Waalbos bestaat nog niet zo lang en is grotendeels aan het groeien. Het Waalbos ligt tussen Ridderkerk en Heerjansdam in. Door dat de beplanting nog niet zo hoog is, is het Waalbos redelijk overzichtelijk. Wanneer je het hele Waalbos doorloopt kun je een aardig eind wandelen. Er zijn losloop gebieden en gebieden waar de hond aan de lijn moet. Dit komt omdat er ook vee losloopt (achter wildroosters). In de zomer laten wij de honden zwemmen in het Waaltje, bij de schans waar boten te water gelaten kunnen worden. Parkeren kan op een paar honderd meter van het water, maar de steiger is ook te bereiken wanneer je door het Waalbos heen loopt. In de winter laten wij de honden niet zwemmen i.v.m. de kou. Zin om na de wandeling even bij te komen? In Brasserie De Waal in Heerjansdam kun je heerlijk lunchen. Honden zijn op het terras welkom. Wil je binnen in de brasserie neem dan tijdig contact met ze op. Brasserie De Waal is net onder het viaduct door richting Heerjansdam. Adres Waalbos: Parkeren kan aan de Waalweg 3 in Ridderkerk op aan de Langeweg 480, Heerjansdam.


Nieuw dit jaar zijn onze doorverwijskaartjes. Iedere cursist krijgt van ons een paar doorverwijskaarten. Weet je iemand die baat kan hebben bij onze lessen en die goed past bij onze manier van werken dan kun je eenvoudig een doorverwijskaart aan die persoon geven.

De persoon krijgt 15% korting op training, gedragsbegeleiding en theorie, geldig op de eerste 2 facturen, onafhankelijk van het bedrag. Noteer op het doorverwijs kaartje de datum en jouw naam en eventueel de naam van jouw hond. Krijgen wij twee doorverwijskaartjes binnen met jouw naam dan krijg jij een losse les naar keuze van ons cadeau. Het kaartje is geldig tot 12 maanden na de uitgifte (de datum die jij zelf op de kaart zet). Het kaartje is een cadeau voor jou als cursist. Wij krijgen veel van onze cursisten via doorverwijzing en willen daar graag iets voor terug doen. Daarbij hopen we dat wij met de korting meer mensen stimuleren om te komen trainen. De komende weken ontvangen de cursisten die komen trainen de kaartjes. Train je (even) niet maar wil je hier wel graag gebruik van maken, stuur dan een mail. Wij kijken dan hoe de kaartjes in jouw bezig komen. Uitschrijven voor de nieuwsbrief

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.