Maart 2020

Hoewel het meest logische is om deze nieuwsbrief te beginnen met het onderwerp dat momenteel al ons nieuws beheerst, doe ik dat niet. Laten we even beginnen met wat positiefs. Wat een weer vandaag! Mijn gemoedstoestand was niet heel erg gezellig aan het begin van de dag, maar door het weer was het moeilijk om chagrijnig te blijven. Ik denk dat we hier allemaal wel een beetje aan toe waren. Natuurlijk neemt het niet alle zorgen weg, maar het maakt alles wel wat lichter. Zo komen we dan toch op het onderwerp dat besproken moet worden: Corona. We hadden allemaal gehoopt dat men bij het horen van deze naam vooral aan een heerlijk biertje zou denken, maar helaas. Ik kan alleen maar hopen dat de schade voor iedereen beperkt blijft. Waar wij vorige week nog dachten dat het wel mee zou vallen, zijn we vandaag de dag toch een stuk voorzichtiger geworden. Dat het virus zich verspreidt en blijft verspreiden is geen nieuws, maar met de maatregelen hoopt men om de grootste piek voor te blijven zodat ziekenhuizen en medisch personeel de druk aankunnen. Dit hoop ik met hen mee en ik neem dan ook diep mijn petje af voor iedereen die hier mee te maken heeft. Logischerwijs kunnen wij als bedrijf ook niet wegblijven van maatregelen. De maatregelen zoals hieronder beschreven staan, zijn genomen op 16 maart en kunnen per dag veranderen indien de situatie dit vraagt. 

In ieder geval tot 6 april zullen de volgende maatregelen van kracht zijn:

 • Er worden voorlopig geen nieuwe groepslessen gestart en cursisten voor groepslessen aangenomen. Abonnementhouders en strippenkaarthouders  krijgen in de loop van week 12, uiterlijk begin week 13 een alternatief aangeboden. Deze volgt per mail.
 • Er worden geen huisbezoeken afgelegd.
 • Eventuele kennismakingsgesprekken of intakegesprekken kunnen via (video) bellen gedaan worden. 
 • Privé lessen gaan door onder de volgende voorwaarden: 
  Alleen in de buitenlucht (van de binnenruimte wordt in ieder geval tot 6 april geen gebruik gemaakt)
  Ben je verkouden en grieperig dan kan de les niet doorgaan. Mensen die verkouden en/of grieperig zijn en toch naar de les komen worden naar huis gestuurd. Merken wij dat u verkouden of grieperig bent en komt u toch naar de les? Dan kan het zijn dat de les wordt doorberekend! Pas dus goed op uzelf en wees eerlijk over uw klachten. 
  Cursist en trainer blijven op een minimale afstand van 2 meter. Er zijn headsets met boxen aangeschaft zodat de trainer op een grotere afstand te horen is. Wij zullen met visuele markers (pionnen/dakjes) de afstand aangeven en houden. Op deze manier willen wij voorkomen dicht bij elkaar te staan, omdat dit anders ongemerkt toch gebeurt.
  Er worden geen spullen van de trainer tijdens de training uitgeleend aan de cursist. 

In onze vorige nieuwsbrief stond dat de opening van ons pand (ja we hebben de sleutel!) op 25 april zou plaats vinden. Nu we een beetje beeld hebben bij wat nog moet gebeuren vinden wij die datum wat ambitieus. Want de opening moet natuurlijk super worden! Met leuke activiteiten, win-acties, hapjes, drankjes. De hele mikmak dus! 25 april kan dus uit alle agenda's geschrapt worden. De nieuwe openingsdatum is 6 juni. Dit is nog voor de Corona maatregelingen besloten, maar komt voor nu best goed uit. Of 6 juni uiteindelijk haalbaar is op basis van de genomen maatregelen kunnen wij t.z.t. pas definitief benoemen. 

De komende periode zal voor ons bedrijf, net als voor vele andere, een uitdaging gaan worden. Wij zullen uit onze comfort zone moeten gaan stappen en zaken gaan ondernemen die wij voor later dit jaar pas hadden willen oppakken. Spannend, eng, een beetje frustrerend maar toch ook wel een beetje leuk. Inmiddels zijn wij wel gewend om mee te buigen met de flow van de dag. En hoewel het nu niet om een buiging gaat maar om een volledige spagaat gaan wij niet bij de pakken neer zitten. Toch kunnen wij jullie steun enorm goed gebruiken want omzet zal gaan terug lopen en kosten blijven gelijk. Daarom hebben wij de eerste actie al klaar gezet. Alle poster afdrukken en afdrukken op dibond van Sharonvw Photography zijn nu met grote korting te bestellen. Zo vrolijk jij het huis een beetje op (toch leuk mocht je de komende weken vooral in je woonkamer gaan vertoeven) en steun je ons een beetje om spek op de boten te krijgen. Van elk verkochte print doneren wij bovendien 1 euro aan het Rode Kruis. Wij hopen dus op veel verkopen. 

opening pand 6 juni 2020

De eerder gecommuniceerde datum van 25 april is dus vervallen. 6 juni is hier voor in de plaats gekomen. De inhoud van de dag zijn we nog aan het vast stellen. Wel kunnen we alvast melden dat de dag is van 10.00 uur tot 14.00 uur. Gezien de locatie en de indeling van het pand zijn er op de dag in het pand zelf geen honden toegestaan. Dit omdat wij niet goed toezicht kunnen houden op het contact van honden onderling. Rondom het pand worden wel activiteiten voor de honden georganiseerd. In het pand staat de mens dus voor een keer centraal. Ik kan alvast verklappen dat we een clicker training voor mensen gaan organiseren. Zet hem dus in je agenda en houd onze nieuwsbrieven goed in de gaten voor updates!


Wat is er in april te doen aan trainingen?

Privé lessen 
Gedragsbegeleiding
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. 

Puppy opvoeding
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. 
Kind & Hond
Iedere woensdagmiddag op basis van afspraak

Semi privé lessen
Hersenwerk
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. 
Training op de m2
Mogelijk op woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. 

Groepslessen o.v.b. van versoepeling corona maatregelen 
Praktijk training
Elke zaterdag 

Tijd: 11.15 uur 

Combi sport

Elke zaterdag 
Tijd: 10.00 uur 

Elke woensdagavond vanaf 11 maart 2020
Tijd: 19.15 uur en 20.30 uur 
Trick & klik
Zaterdag
Tijd: 11.00 uur
11 april, 18 april, 25 april en 02 mei
Clicker training
Woensdag
Tijd: 19.30 uur 
08 april, 15 april, 22 april, 06 mei


trick & klik

Op aanvraag van een aantal cursisten hebben wij de korte cursus 'Trick & Klik' ontwikkeld. Trick & klik heeft misschien wel het meest weg van theater training. Tijdens dit korte traject van 4 lessen leren wij de hond op een leuke manier oefeningen aan die ingezet kunnen worden voor, de naam zegt het misschien al, het maken van een foto. Veel fotograven maken gebruik van getrainde honden die voor de lens oefeningen kunnen doen en maken zo de mooiste foto's. Memphis, mijn eigen hond, wordt zelfs heel blij van het zien van de camera. Want camera betekend: 'er is lekkers te verdienen!'. Zo heeft hij bijvoorbeeld geleerd om op commando zijn kop scheef te doen en kan hij een buiging maken. Trick & Klik is eigenlijk een verlenging van onze Combi Sport, maar de focus ligt meer op het op afstand doen van de oefeningen. Je wilt immers een foto kunnen maken waar jij niet op staat. Net als alle oefeningen bouwen we alles in dit traject zorgvuldig op en kijken we wat er past bij elke hond. Want het samen leuk hebben: dat is het belangrijkste! 

Trick & Klik wordt momenteel ook ontwikkeld als online cursus. Wanneer deze af is berichten wij hierover in de nieuwsbrief en op social media.

Eerst volgende fotomiddag thema: het riet in

Ga je mee het riet in? Met de vele slierten is het een interessante locatie om te fotograferen. Door opstelling van de hond t.o.v. de camera krijg je een speels effect op de achtergrond. Voor de shoot is het belangrijk dat de hond een paar seconde kan stilzitten of stilstaan op een kleine afstand van de eigenaar/begeleider. De hond hoeft niet los te kunnen, het is eventueel mogelijk om een dunne lijn te gebruiken en deze later digitaal weg te halen. 

Let op: momenteel blijft de fotomiddag op 04 april staan. Dit omdat fotograaf en hondeneigenaren niet dicht bij elkaar hoeven te komen. Er wordt gebruik gemaakt van een lens met voldoende afstand. Indien noodzakelijk (door nieuwe maatregelingen) kan het zijn dat de shoot alsnog verzet wordt. Wil je de shoot doen maar vindt je de datum (voor 6 april) nog te vroeg? Stuur dan een mail zodat er gekeken kan worden naar een oplossing. 


Datum: 04 april 2020
Tijd: tussen 14.00 uur en 17.00 uur
Exacte tijd wordt toegestuurd na aanmelding.
Locatie: Waalbos, Ridderkerk
Tarief: € 40,00
Inhoud: een shoot van 30 minuten.
Ontvangst van 2 foto's digitaal waarvan 1 in print (20 x 30 cm)

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

ken je deze knappe koppen al?

De meeste cursisten hebben inmiddels wel al met 1 of meer van deze bekkies kennis gemaakt, maar toch stel ik ze graag (nog een keer) aan je voor. Sinds enige tijd wordt De Hondenkaravaan niet alleen maar draaiende gehouden door mij en Jordy, maar hebben wij een heus team. Vele van jullie kennen Petra Velthuizen al als de persoon die mijn uitlaatservice heeft overgenomen (die ze nu volledig onder haar eigen naam runt). Maar de namen Wilma, Simone en Vincent klinken misschien nog niet bekend. De afgelopen periode heb ik gemerkt dat er best wat komt kijken bij een team opzetten en begeleiden. Daarbij was het voor sommige cursisten even wennen. Jordy en ik zijn hun vertrouwde gezichten en opeens iemand anders die je begeleid kan best even wennen zijn. Doordat mijn gezondheid afgelopen najaar tijdelijk slecht was, zijn de lesovernames van vooral Wilma sneller gegaan dan wij oorspronkelijk bedacht hadden. Met terugwerkende kracht gaan wij met elkaar aan de slag om ons team stabieler te maken en overzichtelijker voor de cursisten. Veranderingen kosten tijd. Maar net als dat ik deze mensen in mijn hart gesloten heb en voor de volle 100 % onder mijn naam durf te laten werken, weet ik zeker dat de cursisten dit ook zullen doen. Wij bouwen druk voor jullie door om een sterk, passievol en stabiel team neer te zetten die cursisten in verschillende vormen en maten kunnen ondersteunen. 

Wilma schout

Om haar trainingsmeters te maken heeft Wilma in het begin bij ons groepslessen gedraaid. Toch ligt haar hart bij individueel begeleiden, waarbij ze graag de puppen op zich neemt. Door haar ervaring als gastgezin voor stichting Hulphond heeft zij al heel wat pupjes over de vloer gehad. Wilma wilt zich de komende tijd verder gaan specialiseren in het begeleiden van gedragsproblemen en het opvoeden van puppen. Toch springt ze ook graag bij voor de groep wanneer de groepstrainers echt verhinderd zijn. Wilma is opgeleid via Dogvison en heeft zelf één hond: labrador Urban. 

simone smit

Simone heeft door haar hond Rebel de liefde voor het hondenvak ontdekt. Door de band die zij met haar heeft (maar ook door de uitdagingen die zij samen soms moeten aangaan) is de wens ontstaan om mensen te begeleiden bij het opbouwen en onderhouden van deze band. Simone is een vrolijke persoonlijkheid die zich voor een groep helemaal thuis voelt. Haar focus ligt dan dus ook op groepslessen en dan vooral lessen waarin sport, spel en fun centraal staan. Simone is opgeleid via de Martin Gaus academie. 


petra velthuizen

Door hond Cooper heeft Petra mijn toenmalige uitlaatservice leren kennen. Ze was gelijk enthousiast toen ik melde dat ik een invalskracht en op termijn een vervanger nodig had. Dit is inmiddels verleden tijd en haar focus gaat zich langzaam verplaatsen. Zo volgt ze momenteel een opleiding tot stervensbegeleidingscoach voor dieren en wilt zij assistent bij de trainingen worden.  Als onmisbare rechterhand gaat zij ons ondersteunen en leert tegelijk over hondentraining en didactiek. Petra heeft twee honden: Cooper en Penny.

vincent ouwerkerk

Vincent volgt momenteel zijn opleiding tot trainer bij O&O via Dogvision. Samen met ex-asielhond Pirri vormt hij een topteam. Vincent moet zijn meters bij ons nog gaan maken, maar is nu al onmisbaar als ervaringsdeskundige rondom het hebben van moeilijk plaatsbare honden. Zijn hond Pirri is geweldig, maar zeker niet bij iedereen in goede handen. Dat het hebben van een hond soms ook management en een hoop laten met zich mee kan brengen is namelijk soms ook onderdeel van onze boodschap. En dat dit oke is ook. Vincent ga je voorlopig zien als ondersteuning bij de lessen om zo ervaring op te doen met lesgeven. 


Donckse velden

Aan de rand van de Ridderkerkse wijk Bolnes én Slikkerveer liggen de Donckse velden. Deze twee natuurgebieden liggen aan weerzijden van het Donckse Bos, waar honden helaas niet toegestaan zijn. Jammer, maar op de Donckse velden is het prima vertoeven. De natuurgebieden zijn gebaseerd op een Engels landschap en heeft door het speelse gebruik van paden en heuveltjes vele uitdagingen voor honden. Niet het hele gebied is losloopgebied: er zijn ook wat beschermde stukken. Honden moeten daar aan de lijn om de flora en fauna niet te verstoren. Aan de Bolnes kant loopt het loslopgebied een beetje ongelukkig: er loopt gedeeltelijk een fietspad door deze zone. Dat is dus wel even uitkijken, maar eenmaal achter het pad heb je genoeg ruimte om de hond heerlijk los te laten rennen. Natuurlijk geldt voor alle losloopgebieden: hond alleen los wanneer hij onder appel staat en geen belemmering voor soortgenoten is (hoewel je dit niet altijd van te voren kan inschatten natuurlijk. Maar een goede inschatting kan wel gemaakt worden met een actuele kennis van gedrag). De Donckse velden is één van mijn favoriete foto locaties en ook Sybrinne Straver van Hond in Beeld heeft er laatst prachtige foto's geschoten (middelste foto). In de buurt zijn geen horeca gelegenheden, maar zeker wanneer je in de buurt van Ridderkerk woont is het een bezoekje waard!Uitschrijven voor de nieuwsbrief

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.