Agenda

Op deze pagina vindt je een overzicht van onze lessen met daarbij de recente start data. Is een bepaalde training al gestart maar wil je toch graag mee doen, stuur dan een mail naar info@dehondenkaravaan.nl. In sommige gevallen is instromen geen probleem. Trainingsblokken waarvan het tarief € 100,00 of meer is kunnen in twee delen betaald worden. Vraag naar de voorwaarden.

groepslessen

PUPPY CONTACT & BALANS

Mooie toevoeging op een puppy cursus. In deze les leer je jouw hond geen gehoorzaamheid commando's maar ga je aan de slag met de ontwikkeling van het contact tussen jullie beide. We kijken naar wat de motivatie van jouw hondje is en leren jou hoe je daar gebruik van kan maken bij verdere trainingen. Daarnaast doen socialisatie oefeningen met geluid en verschillende ondergronden en helpen we de hond bij de ontwikkeling van zijn lijf door balans en coördinatie oefeningen uit te voeren. 

Vanaf 11 februari 2019
19.15 uur - 20.00 uur 

 

 

PRAKTIJK JONGE HONDEN

Vervolg cursus voor iedere jonge hond die reeds een puppy cursus heeft gevolgd, of één op één opvoed lessen bij ons gevolgd heeft. We trainen verder op het reeds behaalde gehoorzaamheid niveau en kijken daarbij goed naar wat iedere hond en baas aan kan. Dit praktijk blok voor jonge honden wijkt iets af van de basis cursus, omdat we in de lessen goed kijken naar de belevingswereld van jouw puber en de obstakels die daar soms bij komen kijken. 

 

Vanaf 9 februari 2019
11.15 uur - 12.00 uur 

PRAKTIJK BASIS

Een verdiepende cursus voor iedereen die reeds elders een gehoorzaamheid certificaat of diploma gehaald heeft of bij In Hondsnaam één op één lessen gevolgd heeft. Wekelijks bezoeken we verschillende locaties en gaan we samen praktijk situaties aan. Wij leren jullie om om te gaan met deze situaties en geven uitgebreid tips hoe je dit in jouw dagelijks leven kan toepassen. 

 

Vanaf 9 februari 2019
11.15 uur - 12.00 uur 


PRAKTIJK GEVORDERD

Niveau verder dan de basis. Net als in de basis lessen kijken we ook hier wat jij aankan en bouwen we de oefeningen daarop verder uit. Rond je de gevorderde cursus af, dan krijg je van ons een diploma. Hier doe je geen examen voor: wij kennen je immers inmiddels en schrijven daarom graag voor je op waar jullie samen goed in zijn. 

 

Vanaf 9 februari 2019
11.15 uur - 12.00 uur 

COMBI SPORT

Wij kunnen niet zo goed kiezen en daarom hebben wij in deze sport variant 'gewoon' heel veel leuke elementen uit diverse hondensporten gestopt. Wekelijks werk je aan verschillende oefeningen, waar behendigheid altijd in terug komt. Je werkt steeds per 4 lessen naar een parcours toe, dat jij en je hond samen lopen. Na de 4 lessen gaan we verder met nieuwe oefeningen. Uitdagend en nooit veel van hetzelfde.  

Vanaf 09 februari 
10.00 uur - 10.45 uur

Vanaf 11 februari
19.15 uur - 20.00 uur  

SPORTEN MET JE HOND

Je hebt een hond thuis en je wilt toch ook graag iedere week sporten. Wij dachten: combineren! Vanaf april kan je wekelijks bij ons een uur sporten met jouw hond. Daarbij hanteren wij 2 niveau's, zodat het voor iedereen goed te volgen is. Houdt je echt van uitdagingen, dan kan je toewerken naar ons survival parcours, die we twee keer per jaar gaan houden.

 

Vanaf 06 maart 2019
19.30 - 20.30 uur 


SPORT & SPEL IN DE PRAKTIJK

Bezoek met een vast groepje verschillende locaties in Ridderkerk e.o. en doe samen leuke oefeningen met wat we onderweg tegen komen. Deze activiteit is semi-actief, dus ook goed geschikt voor mensen die hun eigen beentjes eens goed willen strekken. Deze les heeft een instroom norm. 

Vanaf 02 april 2019
19.30 - 20.15 uur 


kortlopende blokken

CLICKER TRAINING

Werk je regelmatig met de clicker en vindt je het leuk om zo nu en dan wat lessen te blijven volgen? Dan is onze Clicker training leuk! Heb je er nog nooit meer gewerkt, maar wil je er mee leren werken? Ook dan is dit blok aan te raden. Clicker training is twee keer per jaar in groepsverband, of het hele jaar door één op één in te plannen via In Hondsnaam. 

 

Maandag 20.15 uur - 21.00 uur 
04, 11, 18 en 25 maart
06, 13, 20 en 27 mei 
Najaar volgt

BALANS TRAINING

Heb jij ook een hond die totaal niet door heeft dat hij ook nog 2 achterpoten heeft (of voorpoten)? Balans training gaat zeer zeker niet over de snelste of de beste zijn, maar leert jouw hond meer beheersing over zijn eigen lichaam. Door dit samen met jou als baas te doen werk je direct aan de band. In de balans training gebruiken we alleen materialen die ieder relatief makkelijk ook thuis kan gebruiken. 

Maandag 20.15 uur - 21.00 uur
01, 08, 15 en 29 april 
03, 17, 24 juni en 01 juli 
Najaar volgt


demo's en workshops

Onze workshops gaan rond het begin van de lente weer van start. Nog niet alle info is compleet. Heb je interesse in één of meer van de workshops? Stuur dan een mail naar info@dehondenkaravaan.nl. Wij zetten jullie dan op de lijst en laten het weten zodra er meer info bekend is.

DETECTIE WERK

Demo & workshop. Leer van een pro uit het speurvak. Renato werkt al jaren met speur-en detectie honden en kent alle ins en outs van het werk. Renato geeft een demonstratie met zijn eigen honden en aanvullend is er een workshop voor iedereen die meer over dit onderwerp wilt weten. O.l.v. Renato Lebbink Meer info volgt.

RECALL TRAINING

Workshop gericht op het thema 'hier komen'. Meerdelige workshop om het appel rondom het komen van jouw hond te verbeteren of uit te breiden. In de opbouw gaan de oefeningen van makkelijk naar moeilijk. Van het hier komen zonder afleiding naar hier komen met afleiding. O.l.v. Angela Noordzij-Baven. Meer info volgt.

MOTIVATIE TRAINING

Demo & workshop. Haal het beste uit de band met jouw hond en kijk wat jullie nodig hebben om samen een top team te worden. O.l.v. Nathalie van Horik
Meer info volgt.


HONDENFOTOGRAFIE

Workshop om het mooiste uit jouw hondenfoto's te halen. Ook voor mensen zonder professionele camera. O.l.v. Sybrinne Straver. Meer info volgt.

HONDEN TEKENEN

Leer in meerdere workshop dagen de basis van het hondentekenen. Heb je deze basis al, dan is het mogelijk om een gevorderde cursus te doen. Vanaf maart geven wij deze cursus in ons lokaal aan huis. De tijden en dagen zijn daarom (mits beschikbaarheid) zelf in te plannen. 


THEORIELES

BASIS THEORIE

Wat ons betreft dient iedere hondeneigenaar te beschikken over een bepaalde basis kennis over zijn of haar hond. Onze theorieles is half 2018 helemaal vernieuwd en geeft info over waarom honden nou eigenlijk zo graag de samenwerking met mensen zoeken en hoe gedrag ontstaat. Aan de hand daarvan leggen we ook uit waarom het in sommige gevallen niet altijd makkelijk is om dit gedrag te veranderen en zetten wij uiteen dat iedere hond een eigen karakter heeft en daardoor een eigen trainingsschema. Ook komt gedragsherkenning uitgebreid aanbod. Iedere keer weer zijn mensen blij verrast over alle nieuwe kennis die zij over hun viervoeter hebben opgedaan. De theorieles wordt een aantal keer per jaar gegeven voor een grotere groep, maar is vrij in te plannen voor kleinere groepen. Wil je bijvoorbeeld met het gezin meer te weten komen over hondengedrag, dan is het mogelijk om in ons lokaal aan huis de les te volgen. 


OVERIGE ACTIVITEITEN

DOG SURVIVAL PARCOURS

Bedoeld voor cursisten die reeds onze sportlessen volgen, of cursisten die wij kennen en daarom kunnen inschatten of het lopen van het parcours voor baas en hond te doen is. Het parcours is er twee keer per jaar. Mensen zonder honden kunnen zich wel vrij inschrijven. Meer info volgt vanaf april.

SHOP-IN

Twee keer per jaar toveren wij onze woonkamer om tot honden shop-walhalla. Tijdens een heuse 'walk in' kunnen cursisten lekker komen shoppen. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen wij alles over de producten waar onze eigen honden fan van zijn.