Hij is een beetje dominant

Pakweg 20 (misschien zelfs wel 10) jaar geleden werd er vanuit gegaan dat de meeste honden geen kans onbenut zouden laten om te stijgen in rangorde ten opzichte van de mens. Elke poging die de hond ondernam om op de bank te klimmen moest worden afgestraft. De hond als eerste de deur uit? Dominant! Een blaffende hond aan de lijn? Vechtersbaas! Voor veel mensen is dit nog steeds de heersende theorie. Hoewel deze gedachten aan het afzwakken is, komen wij met enige regelmaat misverstanden bij baasjes tegen over dominantie. Gelukkig zijn er de laatste jaren veel stappen gemaakt op het gebied van onderzoek naar hondengedrag. Een heel scala aan nieuwe inzichten over hoe de relatie tussen honden onderling en die van hond naar mens aan het licht zijn gekomen. Het is belangrijk dat hondeneigenaren op de hoogte zijn van de laatste onderzoeken. Alleen dan kan er op een juiste manier aan een gezonde relatie gebouwd worden. In deze lezing gaan wij in op hoe de vroegere dominantie theorie is geboren en waarom deze inmiddels achterhaald is. Wij kijken naar wat dominantie nu eigenlijk is volgens de gedragsleer. Ook komt de term 'roedelleider' (of Alpha) aan bod en leggen aan de hand van voorbeelden uit wat dit nu eigenlijk is. Deze lezing kan goed gevolgd worden als navolging op de lezing 'Leer gedrag lezen'. 

Tarief


€ 35,00 p.p 
Introducé € 20,00


Theorieles inplannen buiten bovenstaande data is mogelijk. Tarief hiervoor is € 50,00 p.p, bij aanmelding van 2 mensen € 40,00 p.p en bij aanmelding van 3 of meer mensen € 30,00 p.p.
Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Data


Donderdag 19.30 uur - 21.00 uur 
25 okt & 01 nov

Locatie


Locatie groepen groter dan 4 personen
'Het Bolwerk', La Reijstraat Ridderkerk

Locatie groepen kleiner dan 4 personen
Dijkje 59, Ridderkerk

Aanvullend


Deze lezing is los te volgen of in combinatie met praktijklessen. Deelname aan deze lezing geeft 10% korting op een (toekomstige) training bij ons. 

Na het volgen van deze lezing ontvang je een deelnemers bewijs.

Het is mogelijk om eigen beeldmateriaal mee te nemen ter beoordeling. Dit beeldmateriaal dient uiterlijk een week voor de lezing bij ons binnen te zijninfo@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.