Hoewel ik een echt praktijk mens ben, is het snappen van theorie vaak onmisbaar. Onder dit motto kan je bij mij een lezing volgen over honden. Onder het genot van een bak koffie en wat lekkers nemen we de info en alle vragen door. 

Het is mogelijk om algemene lezingen en lezingen op maat te volgen. Een paar keer per jaar geven wij een basis lezing, waar alle onderwerpen die wij belangrijk vinden rondom het hebben van honden voorbijkomen. Daarnaast is het mogelijk om een lezing op maat aan te vragen. Bij de aanmelding geef je aan over welke onderwerpen je meer wilt weten. Ook kun je video's van jouw hond of hondengedrag insturen die in de lezing behandeld worden. 


BASIS LEZING

Tijdens onze basis lezing behandelen we het ontstaan van de bijzondere band tussen hond en mens. We duiken in de geschiedenis van de hond en bekijken zijn relatie tot wolven en de ontwikkeling tot de metgezel die wij vandaag de dag in onze huizen hebben. 

Binnen de basis theorie wordt er ook aandacht besteed aan gedragsherkenning. Dit is beperkt tot basis info, een uitgebreidere lezing is te volgen via het lezing traject op maat. In de basis theorieles kijken we naar houdingen en worden wat veel gehoorde misverstanden over gedrag besproken. 

Ook kijken we naar de trainbaarheid van rassen en het verwachtingspatroon dat je van het bijsturen van bepaald gedrag mag hebben. We bespreken voeding en het effect daarvan op gedrag. Ook komen emotie en hoe deze effect hebben op de hond ter spraken. 

De algemene lezing wordt een aantal keer per jaar gehouden. Er wordt hiervoor geen vaste data ingepland. Bij interesse kun je je opgeven via onderstaand formulier. Zijn er genoeg aanmeldingen en mensen die interesse hebben dan wordt er een voorstel gedaan voor de dag en tijd van de lezing. Voor het inplannen van een dag wordt een minimaal aantal van 4 personen aangehouden. Deze lezing bestaat uit twee delen.

OP MAAT

Een lezing op maat kan bijzonder boeiend zijn voor mensen die zoeken naar meer info over het gedrag van hun hond. De lezing is geen trainingsplan en kan ook niet als dusdanig gebruikt worden. Wel geeft het veel inzicht in wat jouw hond nu eigenlijk zegt en bedoeld, wat in een heel trainingstraject zeer positief effect kan hebben op inzicht en begrip voor jouw hond en zijn gedrag. Onderwerpen die bij een lezing traject op maat behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

  • Kind & hond, hoe je het beste uit hun relatie kunt halen 
  • Lezing speciaal voor kinderen over honden
  • Gedragsherkenning zowel algemeen als gericht op jouw hond of honden 
  • Meer honden in één huis, waar moet je op letten 
  • Een pup in huis, voorbereiding op een leven lang samen (zowel voor mensen die net een pup hebben als mensen die een pup gaan nemen)
  • Agressie bij honden 
  • Angst bij honden
  • Pijn bij honden 
  • Eigen verzoek

De lezing op maat kan zowel voor één persoon tot maximaal zes personen gegeven worden. Meer info over tarieven onder het kopje 'tarief'. Alle lezingen bestaan uit minimaal 2 delen, meerdere delen in overleg. 


TARIEVEN

Basis lezing 
€ 25,00 p.p. 
Lezing gaat door vanaf 4 aanmeldingen (maximaal 8). 

Lezing op maat
€ 150,00 voor 2 delen
Tarief voor meer delen in overleg.
Het tarief is een totaal tarief dat wordt berekend bij zowel 1 als 6 personen. Aanmelden met meerdere personen voor een lezing op maat is dus per persoon voordeliger. 

LOCATIE

De locatie van de lezingen is in onze workshop ruimte aan huis, in Ridderkerk Bolnes aan het dijkje. Tijdens de lezingen zijn er geen honden toegestaan. Dit i.v.m. de rust voor de honden en de mensen, maar ook i.v.m. de beschikbare ruimte. 


vragen of aanmeldingen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.