Lezingen

Leer gedrag lezen

Gedrag leren herkennen is dé basis voor iedere hondenbezitter. Wanneer je weet wat er in jouw hond om gaat kan je beter met situaties omgaan of deze vermijden wanneer nodig. Er zijn nogal wat misverstanden over hondengedrag en de betekenis. Wist je bijvoorbeeld dat honden die uitvallen aan de lijn heel vaak bang zijn (en dus niet dominant)? Of dat sommige honden moeten leren om sociaal met andere honden te spelen en zij dit dus niet persé altijd van nature maar kunnen. Deze lezing geeft duidelijkheid en inzicht over de belevingswereld van jouw hond.

'Hij is een beetje dominant'

Het woord 'dominantie' heeft voor veel mensen een negatieve lading. We denken aan een boze directeur of een bazig figuur die veel mensen eigenlijk niet aardig vinden. Maar wat houdt dominantie bij honden nu eigenlijk in? De manier waarop veel mensen nog naar hun hond kijken is gebaseerd op oude onderzoeken die gedaan zijn bij wolven in gevangenschap. Inmiddels is de kennis over hondengedrag een stuk uitgebreider en het is dus tijd dat het algemene beeld dat nog veel heerst daaraan wordt aangepast. 

 

Een huis vol

Het ziet er op internet altijd heel mooi uit: een gezellig gezin met een kind (of kinderen) en een vrolijk hondje dat rond dartelt. De meeste ouders weten dat de praktijk soms anders kan zijn. Kind en hond lijken soms als magneten tot elkaar aangetrokken, wat soms doorslaat tot de balans zoek lijkt. Omgaan met kinderen en honden vergt management en kennis van hondengedrag. Deze lezing is speciaal voor ouders die deze kennis willen uitbreiden zodat de balans in huis goed blijft.

 

 info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.