angst voor honden

Dat wij gek zijn op honden hoeven wij natuurlijk niet nogmaals te benadrukken. Maar wat als je het helemaal niet zo op honden hebt? Als je klamme handen krijgt bij het horen van een blaf en je licht in je hoofd wordt als je een hond ziet naderen. 

Denk niet te licht over angst voor honden. Het kan voor sommigen een serieuze belemmering zijn in het dagelijks leven. Immers, zijn er in onze maatschappij een hoop honden te vinden, ontlopen heeft geen zin. 

De Hondenkaravaan geeft ondersteuning in het onder controle krijgen van angst voor honden. Afhankelijk van de klachten en de ervaring die aan de basis van de angst ligt, stellen wij gezamenlijk een behandel plan op. Het doel is altijd om de angst terug te dringen tot een behapbaar niveau. Wij pretenderen zeker niet dat iedereen na deze trainingen grote hondenliefhebbers moeten worden. 

 


Aanpak

Na het ontvangen van uw hulpvraag wordt er een intake gesprek ingepland. Tijdens dit gesprek kunt u verder ingaan op de klachten en bepalen we een gezamenlijk einddoel. In dit gesprek wordt ook bepaald hoe vaak de trainingen gaan plaats vinden. Aan het eind van het intake gesprek wordt, wanneer u akkoord bent met het plan, een afspraak gemaakt voor één of een reeks trainingen. De intake is kosteloos wanneer u besluit te starten.  

De eerste training(en) worden gedaan met Pax, onze zwarte labrador. Hij is getraind voor de omgang met angstige mensen en ondersteund in de eerste stap van de trainingen. In het vervolg traject zullen ook andere honden de revue passeren. Welke dit zijn hangt af van het stadium waar de training zich in bevindt. 

De trainingen zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De aanpak is uiteraard afgestemd op de leeftijd. 

Locatie

De trainingen vinden op afwisselende locaties plaats. Een deel zal plaats vinden op het Hondenkaravaan terrein in Ridderkerk en een deel vindt elders in de regio plaats. Dit zal over het algemeen in de buurt van ons trainingsterrein zijn, echter wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met uw woonlocatie. Een enkele keer kan het voorkomen dat een training bij u thuis plaats vindt, indien dit relevant is. 

Tarief

Een sessie van 45 minuten kost € 45,00. Een sessie aan huis kost € 55,00 en kunnen er reiskosten gerekend worden. Deze zullen van te voren worden gecommuniceerd. Betaling kan per sessie of per 3 behandelingen. Let op: de trainingen worden niet vergoed door uw zorg verzekeraar! 

Aanvullend

Voor de start van elke training wordt er een intake geplant. Dit is om wederzijds kennis te maken en te kijken of er een klik is. Die klik is belangrijk want je leert het best in een omgeving waarin je je prettig voelt. De intake kost € 25,00 op ons eigen terrein of € 55,00 voor aan huis. 

 

De intake kosten op ons eigen terrein vervallen wanneer u start met de behandeling. Contact per telefoon of per mail voorafgaande aan het intake gesprek is uiteraard geheel kosteloos. 

Aantal sessies

Hoeveel sessies er nodig zijn hangt af van de aard van het probleem. De frequentie van de sessies wordt samen bepaald. Daarbij wordt gekeken naar wat haalbaar is. info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.