K9 is onze kennisacademie over hondengedrag. Na jaren losse theorielessen gegeven te hebben gaan we het vanaf 2020 anders doen. Wij introduceren K9 college! Dit traject bestaat uit 8 lessen van 4 uur per les. In dit traject geven wij les in alle theoretische zaken die mensen met honden of interesse in honden zouden moeten weten. Onder andere gedragsherkenning, agressie bij honden, angst bij honden en ontwikkeling van gedrag bij honden komt aan bod. De lessen zijn zo opgezet dat er veel ruimte is voor vragen en input, zonder het te ingewikkeld te maken. Het traject van K9 college duurt ongeveer drie kwart jaar.  Na deelname ontvang je een certificaat (om het certificaat te ontvangen dien je 80% van de lessen aanwezig geweest te zijn). 


Kort opleidingstraject gedrag

Tijdens dit korte opleidingstraject gedrag behandelen we het ontstaan van de bijzondere band tussen hond en mens. We duiken in de geschiedenis van de hond en bekijken zijn relatie tot wolven en de ontwikkeling tot de metgezel die wij vandaag de dag in onze huizen hebben. 

Gedragsherkenning
Bij de lessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan gedragsherkenning. Gekeken wordt naar de belangrijkste houdingen en hun betekenis en stresssignalen. We behandelen agressie en angst. 


Emoties 
Ook kijken we naar de trainbaarheid van rassen en het verwachtingspatroon dat je van het bijsturen van bepaald gedrag mag hebben. We bespreken voeding en het effect daarvan op gedrag. Ook komen emotie en hoe deze effect hebben op de hond ter spraken. 

Ontwikkeling van gedrag
We staan uitgebreid stil bij hoe gedrag zich ontwikkeld. Kan elk gedrag veranderd worden? Is het zo dat alle honden als een leeg blad geboren worden en alleen door levenservaringen gedrag ontwikkelen of ligt dit anders? 

 

Bij de lessen ontvangt iedere cursist lesmateriaal.

inclusief

Lesmateriaal zit bij de prijs van het traject inbegrepen. Bij de lessen zit ook koffie, thee of limonade en een eenvoudige lunch.

scholieren

K9 college heeft een speciale editie voor scholieren tussen de 12 en 18 jaar. Het traject is bijzonder geschikt voor scholieren die de richting dierverzorging volgen of een buitengewone interesse hebben in honden. Het traject is los van het reguliere traject voor cursisten vanaf 18 jaar. 

Er wordt uitgebreid gekeken naar gedragsherkenning


TARIEVEN

Voor het overzicht van onze tarieven klik je op onderstaande knop 'naar tarieven'.  De tarieven staan onder 'K9 college'.  Al onze lessen vanaf € 100,00 zijn bij ons in maandtermijnen te betalen. Meer info is te vinden op onze tarieven pagina. K9 college mag, in tegenstelling tot de overige lessen, over meerdere termijnen betaald worden (maximaal 6 termijnen).

LOCATIE

K9 college vindt plaats in onze college zaal aan de Pottenbakkerstraat in Ridderkerk. 

data en tijden

De dagen en tijden va K9 college vindt je in onze agenda. Klik op onderstaande knop 'agenda' en kijk onder K9 College. 


vragen of aanmeldingen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.