in hondsnaam

Eén op één trainen voor verschillende situaties en contexten. Vanaf 01 januari 2019 vallen al onze privélessen onder de naam 'In Hondsnaam'.

Meldt je je aan via De Hondenkaravaan voor een privéles, of andersom? Geen probleem. Alles komt op hetzelfde punt uit. 

OPVOEDING

Van kleine gup naar volwassen hond. Opvoeding kost tijd en vraagt aandacht, maar hoeft zeker niet saai te zijn. Ondersteuning op individueel niveau kan daar erg goed bij helpen. Onder opvoeding valt ook het (her) opvoeden van een herplaatser. 

GEDRAG

Waarom doet hij dat nou!? Gedrag is enorm fascinerend en soms erg lastig om te doorgronden. Met ondersteuning kijken we naar het waarom en keren we gedrag, indien nodig, op een positieve manier.

TEAM BUILDING

Opvoeding: check. Gedrag: gaat prima. Maar toch wil je graag aan de slag blijven met jouw hond. Of wellicht ben je onzeker over jouw band en kan je wat ondersteuning gebruiken. Teambuilding met jouw hond!


LEZINGEN

Bezig zijn met honden is leuk. In de praktijk, maar zeker ook het zien en luisteren van de theorie. In een theorielokaal aan huis kun je lezingen volgen op afroep, met verschillende thema's. Zet je soms net weer even op andere gedachten. 

ADVIES

Een goede match is de eerste stap voor een goede band. Logisch dat je daar soms best wat advies bij kan gebruiken. Voor de aanschaf van een pup, een herplaatser of een adoptie hond.. Maar ook advies op trainingsgebied. Wat past er bij jullie en bij wie zou je daarvoor terecht kunnen? 

DIERENARTS

Voor sommige honden is het geen probleem en voor sommige een regelrechte nachtmerrie: de dierenarts. Speciale training kan hiervoor gevolgd worden. Moet jouw hond revalideren of een langer traject van behandelingen ondergaan? Dierenartstraining kan stress verlagend werken. 


KIND & HOND

Veel honden leven met kinderen en andersom. Dit in goede banen leiden kan soms een uitdaging zijn. Leren hoe beide partijen met elkaar om moeten gaan is een basis onderdeel van de opvoeding, want niemand wilt ongelukkige honden en/of kinderen. Via één op één begeleiding wordt er geleerd hoe er op een leuke manier samen gewerkt kan worden, zonder dat hierbij grenzen worden overschreden. De rol van de ouder is hierbij belangrijk en deze wordt dan ook betrokken bij de lessen. Onder Kind & Hond valt ook het begeleiden van kinderen met angst voor honden. In de meeste gevallen is er eerst een indicatie en/of gesprek met een behandelaar, maar ook zonder kan er aangemeld worden. info@dehondenkaravaan.nl    |      06 37 44 03 33 |     kvk 52007316   |     NL18KNAB 0257794638

Hondentraining Ridderkerk e.o. | Voor trainingslocaties klik hier.