Gedragsbegeleiding

Het is voor honden een hele kluif om goed te leren omgaan met alle prikkels die onze maatschappij ze geeft. Probleemgedrag kan om veel verschillende redenen ontstaan en geeft de hond in bijna alle situaties veel stress. Over hondengedrag bestaan veel uiteenlopende meningen en ideeën. Wij geloven dat een hond net als ons een emotioneel wezen is en gedrag ontwikkeld door zowel genetische aanleg, leerervaringen, raseigenschappen en karakter. Dit maakt een hond uniek en gedrag complex, waardoor voor verandering, begeleiding of management er goed naar de hond gekeken dient te worden. In sommige situaties dient een trainingsplan halverwege aangepast te worden, omdat meespelende factoren dan pas aan het licht komen. Het gedrag van een hond staat niet op zich en is vaak onderdeel van zijn leefomgeving. Met gedragsbegeleiding stappen wij dan ook soms letterlijk en figuurlijk jouw woonkamer binnen, wat best pittig kan zijn. Een klik met ons als trainers en bedrijf is dus enorm belangrijk. Voor ons allen is de motivatie om ons werk te doen een verbetering/verbreding aanleggen in het contact tussen begeleider en hond. Wij gaan niet voor een modelhond zodat de buurt hier complimenten over kan geven, maar voor een relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Grenzen horen volgens ons ook bij training en opvoeding, omdat onvoorspelbaarheid de hond stress kan geven. Wij zijn immers hun toegang naar de maatschappij, waar ze soms aan moeten leren wennen. Beloningsgericht werken staat bij ons voorop, wat wederom wordt toegepast op de behoefte en karakter van de hond. Wij vinden het vooral heel belangrijk dat de hond 'gewoon' hond mag zijn, met al zijn gedragingen die daarbij horen. Hoewel wij door de jaren heen veel honden gezien hebben kan het altijd zijn dat er om welke reden dan ook geen goede match is. In dat geval denken wij uiteraard graag mee naar een geschikte oplossing of doorverwijzing. Omdat je dit niet altijd op voorhand kan vaststellen raden wij vaak mensen aan om met een paar lessen te starten en daarna een evaluatie moment te hebben. Twijfel je dus of wij jouw kunnen helpen? Boek dan geen grote leskaart, maar begin met 1 of 2 losse lessen. Tijdens een intake of kennismakingsgesprek kunnen we dit verder bekijken. 

INTAKE GESPREK

Na jouw aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een intake gesprek, kosten € 65,00. Deze is in de meeste gevallen op ons speelterrein aan de Kievitsweg in Ridderkerk, of  in onze ontvangst ruimte aan huis. Indien de intake bij jouw thuis plaats vindt dan gelden hiervoor de reguliere tarieven voor een les aan huis (zie onderstaande kop tarieven). Het intake gesprek is bedoeld om nog meer info over jou en jouw hond/honden te achterhalen, maar ook zeker om ons te leren kennen. Wij geloven er sterk in dat leren het beste gaat wanneer je een klik voelt met iemand. Spreekt onze visie jou toch niet aan, dan denken wij uiteraard mee voor een doorverwijzing. 

 

Start je na de intake met trainen, dan is krijg je € 30,00 van het intake bedrag retour op het trainingstraject. Deze wordt verrekend op de eerste factuur, bij een betaling vanaf € 125,00. Dit is niet geldig voor lessen aan huis. 

Na de intake ontvang je van ons een korte samenvatting van het gesprek en de voorlopige conclusie die wij uit dit gesprek getrokken hebben. Wi je een uitgebreid verslag met meerdere trainingshandvatten dan kan je een uitgebreid verslag bij bestellen voor € 25,00. Een uitgebreid verslag is tussen de 6 en 10 pagina's, het standaard verslag is er slechts 1. 

KENNISMAKINGSGESPREK

Twijfel je of je überhaupt op intake gesprek wilt? Vraag dan eerst een kennismakingsgesprek aan. Wij kijken dan in onze agenda waar we jou kunnen ontmoeten zodat je een beeld kan krijgen van wie wij zijn. Tijdens een kennismakingsgesprek gaan we niet in op het gedrag van jouw hond, maar mag je uiteraard wel al jouw verhaal doen. Een kennismakingsgesprek is echt puur bedoeld om een indruk van ons te krijgen en zal nooit langer dan 30 minuten duren. 

WERKWIJZE

Iedereen is uniek en daarom is ieders traject uniek. Wij kunnen niet op voorhand zeggen hoe jouw begeleiding er uit gaat zien, daarvoor is een uitgebreide kennismaking nodig. Sommige combinaties hebben veel begeleiding nodig, terwijl andere af en toe langs komen. Wij werken in een team van 4 gedragstrainers. Overwegend krijg je jouw eigen trainer, passend bij jou als persoon. Toch delen wij cursisten soms bij een andere trainer in, om een frisse blik te krijgen. In overleg kun je aangeven of je voorkeur hebt voor een vaste trainer, waar zo veel mogelijk rekening mee gehouden wordt. Sharon is de rode draad die door de week loopt. Het contact over lessen loopt via haar, even als de indelingen, lestijden en locaties. 

Na elke les ontvang je indien gewenst een kort app-bericht of mail bericht met de zaken die in de lessen zijn gedaan. Wil je een uitgebreid verslag met schriftelijke uitleg over de training, dan is deze bij te boeken voor € 10,00 per keer. Wij hebben de ambitie om zeer binnenkort uitgebreide video's en e-booken te publiceren, ter verduidelijking van de lessen en training. Wanneer dit zover is zal dit op deze website aangekondigd worden. 

VERWACHTINGEN

Wanneer je een trainingstraject met jouw hond aan gaat, mag je best wat verwachten van de persoon die jullie gaat begeleiden. Toch is het goed, om misverstanden te voorkomen, om goed na vraag te doen of de manier van werken aansluit bij wat jij zelf vindt. Start je bij De Hondenkaravaan met trainen, houdt dan in gedachten dat wij niet voor de weg kiezen die vooral makkelijk is voor het baasje, maar waarbij rekening gehouden wordt met zowel hond als eigenaar (eigenlijk altijd met de hond voorop). 

 

Wij zijn  van mening dat je overwegend met slechts een paar lessen niet het beste uit jouw hond kan halen. Daar zijn natuurlijk uitzonderingen in, maar wij proberen cursisten wel zo goed mogelijk te stimuleren om een langer trainingstraject aan te gaan. Want zelfs als het vanaf het begin snel de goede kant op lijkt te gaan, kom je geheid op een punt dat het toch even minder lijkt. Dan is het prettig om met ons te kunnen sparren. Al is het maar om even te horen 'dat dit er soms bij hoort'. Want zeker met tegenslagen leren omgaan, versterkt de band met jouw hond en geeft jou beter inzicht in het hoe en waarom van zijn gedrag. 

Twijfel je echter of onze manier van werken wel bij jou past, kies dan eerst voor één of twee lessen. Zo kun je kijken of jij en jouw hond zich bij ons prettig voelen, zonder aan een eventueel duur traject te starten wat niet bij jullie past.

LOCATIE

De locatie van de lessen variëren en zullen aangepast worden aan de reden om te komen trainen. Zo kan de les plaats vinden op ons omheinde speelterrein, maar ook op het nabij gelegen parkeerterrein, het winkelcentrum of het park. Alle trainingslocaties zijn wel in Ridderkerk-Bolnes. Het is mogelijk om les aan huis te krijgen, hiervoor hanteren wij een apart tarief. Voor meer info daarover zie 'tarieven'. 

THEORIELES

Iedereen die bij ons training volgt krijgt een uitnodiging voor de basis theorieles. In deze les behandelen wij gedragsherkenning, het hoe en wat van het ontstaan van de hond als gezelschapsdier van de mens en behandel ik veronderstellingen over honden en bespreken wij wat hiervan klopt. Wil je meer verdieping over een bepaald onderwerp, dan kan je kiezen voor een lezing gericht op dit onderwerp. Meer info hierover vindt je onder 'lezingen'. 

KORTING VOOR HERPLAATSERS

Mensen die een herplaatser, een asielhond of geadopteerde hond hebben krijgen 10% korting. Dit omdat wij hopen zo meer mensen te stimuleren om te gaan trainen met hun hond, wat kan bijdragen aan honden  niet opnieuw terug in een opvang situatie te brengen. De korting is alleen geldig voor honden die tussen 0 en 6 maanden bij de nieuwe eigenaar zijn. Overigens zijn wij van mening dat veel herplaatsers gebaat zijn bij een traject waarin ze rustig kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. Op trainingsgebied halen we dus niet direct alle toeters en bellen uit de kast, maar staan we vooral voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden rondom gedrag dat wellicht nieuw voor je is of waar je mee worstelt. 


tarieven

Het is bij ons mogelijk om betalingen in delen te voldoen. Bedragen vanaf € 100,00 euro kunnen in 2 termijnen, bedragen vanaf € 150,00 in 3 termijnen en bedragen vanaf € 200,00 in 4 termijnen. Individueel zijn er aparte betalingsafspraken mogelijk. Hier zal altijd over worden gecorrespondeerd en aan jou schriftelijk worden bevestigd. Let op: hiermee ga je wel een betalingsverplichting aan voor het hele bedrag. Dit omdat wij bij het reserveren van lessen rekening houden met jouw komst en dus tijd voor jou in plannen. Betalingen lopen bij ons via de bank. Na inschrijving ontvang je van ons een factuur en/of een betaalverzoek. 

Privé lessen van 25 minuten
1 les € 30,00
4 lessen € 115,00
6 lessen € 162,50
10 lessen € 265,00

Privé lessen van 45 minuten
1 les € 47,50
4 lessen € 170,00
6 lessen € 242,50
10 lessen € 370,00 

Combinatie pakket
4 lessen 45 minuten
4 lessen 25 minuten
€ 250,00 (voordeel van € 30,00). 

Lessen aan huis 
Ridderkerk-Bolnes
Per uur € 62,50 
4 lessen max 60 min per keer € 210,00

Ridderkerk (overig) en Rotterdam Ijsselmonde

Per uur € 75,00
4 lessen max 60 min per keer € 275,00

Overige locaties

€ 90,00 per uur 
4 lessen max 60 min per keer € 335,00

 

Buiten Ridderkerk worden er brandstofkosten gerekend van €0,19 cent per gereden km


Intake op onze locatie
€ 65,00 per 60 - 75 minuten
Inclusief kort verslag van 1 a4
€ 30,00 komt retour op een leskaart vanaf €125,00 

Intake aan huis
Zie tarieven aan huis 
Uitgebreid verslag intake 6 - 10 pagina's

€ 25,00 
Trainingsverslag per training 1 A4
€ 10,00 per keer 


vragen of aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.