Bij gedragsbegeleiding denken veel mensen vaak aan ernstig probleemgedrag. Dat hoeft niet altijd zo te zijn.. De reden dat je begeleiding wilt kan erg divers zijn. Denk aan het verbeteren van wandelen aan de lijn of trainen op het hier komen. Uiteraard kan er ook aangemeld worden voor complexer gedrag. Na aanmelding volgt er altijd eerst een intake gesprek, zodat we de verwachtingen van beide kanten kunnen bespreken. De lessen kunnen bij ons op het speelterrein in Ridderkerk gevolgd worden, in de omgeving daarvan of aan huis. Voor lessen aan huis hanteren wij een apart tarief.

WERKWIJZE

Wij hanteren geen vaste methode en kijken naar het grijze gebied van hondentraining. Dat wil zeggen dat wij brede kennis hebben van trainingstechnieken en niet een kant en klare oplossing op een probleem plakken. Wat wel goed is om duidelijk te benoemen is dat wij altijd een beloningsgerichte manier van werken hebben. Wat de beloningsvorm is, kan variëren. Veel honden zijn gevoelig voor voer en vaak wordt er dan ook met deze manier gestart. Vanuit daar werken wij graag verder naar een vorm waarbij het contact tussen baas en hond optimaler is. Denk daarbij aan verschillende spelvormen. Deze manier van werken neemt tijd in beslag (verschillend per persoon hoelang) maar geeft uiteindelijk naar onze mening het fijnste resultaat. Want wanneer je ten alle tijde contact kan maken met jouw hond, kan je hem door vele situaties heen helpen. 


GEDRAG

Wanneer je tegen gedrag aanloopt, waar je zelf even niet meer uitkomt. Wij werken vanuit contact tussen baas en hond waarbij beloningsgericht werken altijd voorop staat. Daarin kijken wij wat de passende beloning is voor de hond. Het welzijn van de hond staat daarbij altijd voorop en wij kiezen dus ook nooit voor de makkelijkste weg voor de baas, als de hond hierbij het onderspit moet delven. Waarvoor je gedragsbegeleiding wilt kan heel divers zijn. 

ADVIES

Een goede match is de eerste stap voor een goede band. Logisch dat je daar soms best wat advies bij kan gebruiken. Voor de aanschaf van een pup, een herplaatser of een adoptie hond.. Maar ook advies op trainingsgebied. Wat past er bij jullie en bij wie zou je daarvoor terecht kunnen? 

DIERENARTS

Voor sommige honden is het geen probleem en voor sommige een regelrechte nachtmerrie: de dierenarts. Speciale training kan hiervoor gevolgd worden. Moet jouw hond revalideren of een langer traject van behandelingen ondergaan? Dierenartstraining kan stress verlagend werken.