Hondenkaravaan Barendrecht is gevestigd in Villa Hondenkaravaan: hét verbindend centrum voor hond en mens in de regio. De villa is gevestigd aan de Ziedewij in Barendrecht. Wanneer jouw coaching en begeleiding onder de afdeling Barendrecht krijg je in of rondom de villa jouw sessies. In jouw traject zitten extra's die door de locatie mogelijk zijn. Denk aan gebruik van de snuffelsafari of de speelotheek. Naast begeleiding in en rondom het pand zijn er ook bepaalde lessen op locatie. Zo zijn er praktijkgerichte groepssessies met maximaal 3 honden en hun begeleiders waarbij je leuke trainingslocaties in de regio bezoekt. 

hiervoor kun je naar barendrecht komen

coaching

Een hond of honden hebben kan soms best intens zijn. Het kan je onzeker maken, het doet iets met je. Coaches kijken mee met de relatie van jou met jouw hond. Samen breng je in kaart wat jullie persoonlijke doelen zijn. Deze doelen kunnen vervolgens in gedragsbegeleiding of met een gedragsondersteuner verder uitgewerkt worden; De coach ondersteund jouw bij de opbouw van de relatie tussen jou en jouw hond. Coaching kan voor een een paar sessies of een langer traject. 

gedragsobservatie

Via gedragsobservatie kan er (beter) in kaart gebracht worden óf en wat er in jouw hond omgaat. Gedragsobservatie is in veel gevallen het traject voordat er aan gedragsbegeleiding begonnen wordt. Waarom jouw hond doet wat hij doet is belangrijk voor het inzicht in jouw hond maar ook om samen een traject op te kunnen pakken. Bij Villa Hondenkaravaan is het tevens mogelijk om als onderdeel van deze observatie mee te doen met de BSOO: Beleving, Stimulans, Observatie & Ondersteuning. 


gedragsbegeleiding

Soms kom je er achter dat jouw hond niet lekker in zijn vel zit of door zijn gedrag niet goed in balans is met onze maatschappij. Gedragsbegeleiding om jou inzicht te geven en samen weer verder te kunnen kan dan nodig zijn. De Hondenkaravaan geeft jou inzicht in wie jouw hond is en helpt om op een dierenwelzijnsvriendelijke manier het gedrag bij te sturen, waarbij het karakter en gevoel van de hond voorop staan. Gedragsbegeleiding is bij ons in trajecten van minimaal 6 maanden te volgen. Gedragsbegeleiding gaat grotendeels individueel maar ook begeleiding in groepen is mogelijk indien hier voldoende indicatie voor is.

groepsbegeleiding

Er zijn verschillende leuke en leerzame groepstrajecten ter ondersteuning bij de opbouw en behoud van de band met jouw hond. Groepsbegeleiding kan gevolgd worden als onderdeel van een persoonlijk traject of als apart groepstraject. Een actueel overzicht van welke groepsbegeleiding in Barendrecht mogelijk is komt snel op deze site.


jonge honden begeleiding

Nog voor jouw hond in huis komt kun je al bij ons terecht voor begeleiding van jouw jonge hond. Wij bieden een gespecialiseerd en individueel ontwikkeld jaartraject om de eerste levensfases van jouw hond samen te doorlopen. Dit traject heeft standaard individuele begeleiding, groepsbegeleiding met maximaal 3 andere jonge honden en theorielessen. Een traject op maat met bijvoorbeeld alleen individuele lessen is mogelijk. In het jaar werk je aan allemaal verschillende aspecten zoals wennen aan soortgenoten, mensen, de dierenarts.. Waarbij ten alle tijden rekening wordt gehouden met wie jouw hond is en wat jouw hond aankan. Naast begeleiding kunnen jullie samen ook gebruik maken van de Villa faciliteiten zoals de snuffelsafari en de speelotheek. Begeleiding van jonge honden verloopt bij ons via een traject van 12 maanden. 

gezondheid en verzorging

Gezondheid en verzorging is een belangrijk onderdeel in een hondenleven. We staan er niet altijd bij stil maar het ondergaan van een behandeling, bijvoorbeeld bij de dierenarts of tijdens een verzorgingsbehandeling, kunnen ingrijpend zijn. Honden kunnen daarin fel reageren, maar er zijn ook honden die verstarren en dichtslaan. Hoewel het dan kan lijken of ze de behandeling prima vinden kan de werkelijkheid anders zijn. De Hondenkaravaan biedt speciale trajecten om hond en mens hier goed in te begeleiden. Daarvoor maken wij gebruik van de faciliteiten in Villa Hondenkaravaan. 

het team

Sharon van wijngaarden

Sharon van Wijngaarden is coach voor mens en hond en gedragstherapeut. Samen met Simone is ze mede eigenaar van Villa Hondenkaravaan/De Hondenkaravaan. Sharon is o.a. gastdocent bij de Dierentrainersacademie en als deskundige verbonden bij Buitelandse Hond Inzicht, opleiding voor hondenprofessionals. Zo nu en dan verteld ze over hondengedrag als expert bij Radio Rijnmond en is betrokken bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk. Sharon helpt jou bij het in kaart brengen van wie jou hond is. Ze heeft twee honden, labrador Pax en kruising Memphis en is getrouwd met Karavaanteamlid Jordy. 

simone smit

Simone Smit is coach voor mens en hond en heeft als expertise jonge honden eigenaren. Als deskundige weet zij wat er komt kijken bij het opbouwen van een band met jouw jonge hond en is daarom dé puppy specialist van de karavaan. Simone is mede eigenaar van Villa Hondenkaravaan/De Hondenkaravaan. Samen met verzorgingsdeskundige Kim bewaakt ze het welzijn van de honden in de gezondheid en verzorgingstrajecten. Simone's beste harige vriendin is golden retriever Rebel waar ze veel van heeft geleerd. 


jordy blonk